Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Valsts policija kriminālvajāšanai nosūta Kokneses kokaīna lietu

Trešdien, 15. jūlijā, Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes amatpersonas kriminālvajāšanai uzsākšanai pret piecām personām nosūtīja tā dēvēto "Kokneses kokaīna lietu", kur tika izņemta līdz šim lielākā kokaīna krava Latvijā – divas tonnas.

2019. gada janvārī Valsts policija veiksmīgas starptautiskās sadarbības rezultātā īstenoja operāciju kokaīna tranzīta apturēšanā, izņemot vairāk nekā divas tonnas jeb 2 197 725 gramus kokaīna. Kokneses novadā kādā privātmājas teritorijā tika uzieta krava ar 42 kartona kastēm, kas tika sūtītas no Ekvadoras. Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo - TNT, Badboys, Gold un ar delfīna attēlu. Par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturēti vairāki Latvijas pilsoņi.

Konfiscētā narkotiskā viela tika nodota ekspertīzes veikšanai, kuras laikā tika apstiprināts, ka esošajā maisījumā kokaīna īpatsvars ir aptuveni 80%, kas nozīmē, ka tam ir ļoti augsta kvalitāte.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka izņemtā kokaīna krava nav bijusi paredzēta Latvijas tirgum, bet gan Latvija izmantota kā tranzītvalsts, lai nogādātu kravu uz citām valstīm.

2019. gadā divos piegājienos notika izņemtās kokaīnu saturošās vielas iznīcināšana. Kokaīns uz iznīcināšanas vietu tika nogādāts pastiprinātas drošības apstākļos, piesaistot arī pretterorisma vienību Omega. Tas tika mests iznīcināšanai krāsnī, ko veica speciālos aizsargtērpos ģērbti cilvēki.

Valsts policija 2019. gada 8. janvārī krimināllietu uzsāka pēc Krimināllikuma 253./1 panta trešās daļas (par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vielām lielā apmērā), 190./1 panta trešās daļas (par narkotiskas vielas pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai jebkādā nelikumīgā veidā, ja to izdarījusi organizēta grupa)  un 195. panta trešās daļas (par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas legalizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa).

Iegūstot pietiekošu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, šī gada 15. jūlijā tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu pret piecām personām Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Top komentāri

?
?
Vai tad visi krimināli vajājamie bija saķerti vai arī kāds paspēja aizbēgt? Varēja jau uzrakstīt nedaudz konkrētāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas