Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VIDEO: Bēgot no policijas, Porsche vadītājs Rīgā tiek pie deviņiem pārkāpuma procesiem

Trešdien pie deviņiem pārkāpuma protokoliem ticis kāds 30 gadus vecs automobiļa Porsche vadītājs, kurš ne vien bēdzis no policijas, bet arī darījis to alkohola reibumā un bez autovadītāja tiesībām, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

VP likumsargi ikdienas satiksmes uzraudzības laikā Rīgā, Mežaparka apkārtnē, fiksēja kādu "Porsche" markas spēkratu, kurš atļauto 50 km/h vietā brauca ar 89 km/h. Policisti piebrauca klāt minētajam spēkratam un lika to apturēt, taču "Porsche" vadītājs palielināja ātrumu un sāka bēgšanu.

Reaģējot uz šo pārkāpēju, policisti vairākkārt izteica prasību apturēt transportlīdzekli, taču tā vadītājs ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un turpināja bēgšanu. Par bēgošo autovadītāju tika paziņots arī citiem kolēģiem, lai piesaistītu papildu ekipāžas.

Nonākot līdz Čiekurkalnam, likumsargiem izdevās apturēt bēgošo spēkratu. Tā vadītājs un pasažieris izleca no automašīnas un centās aizbēgt, taču likumsargiem ātri vien izdevās viņus aizturēt.

 

Bēgšanās brīdī pasažieris vēl paguva ar spēkrata "Porsche" durvīm bojāt VP automašīnu. Savukārt aizturēšanas brīdī viens no policistiem guva traumas un tika nogādāts medicīnas iestādē.

Tika noskaidrots, ka automašīnu vadīja kāds 1991.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā. Likumsargi veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā un tika konstatēts, ka vīrietis bija vadījis spēkratu, esot 1,19 promiļu reibumā. Tāpat "Porsche" vadītājam nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību, tādēļ par braukšanu reibumā un bez tiesībām ir uzsākts kriminālprocess.

Spēkrata vadītājs tika arī vēl pie astoņiem administratīvā pārkāpuma procesiem - gan par atļautā ātruma pārsniegšanu, gan par nepakļaušanos personai, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli, gan par aizliedzošā luksofora signāla neievērošanu, par iebraukšanu zem zīmes "iebraukt aizliegts", gan arī par agresīvu braukšanu, nepamatotu iebraukšanu pretējā braukšanas virziena joslā, par to, ka transportlīdzeklis nebija reģistrēts noteiktā kārtībā un par to, ka transportlīdzeklim nebija aizmugurējā valsts numurzīme.

Arī spēkrata "Porsche" pasažierim, kurš vēl nav sasniedzis pilngadību, tika uzsākts viens administratīvā pārkāpuma process par nepakļaušanos VP amatpersonai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas