Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Vīrieti tur aizdomās par seksuālu vardarbību pret pieciem bērniem

Valsts policija aicina prokuratūru apsūdzēt kādu vīrieti par seksuālu vardarbību pret pieciem bērniem, kas pastrādāta laikā no 2006. līdz 2023.gadam, aģentūru LETA informēja policija.

Policija kriminālprocesu par seksuālu vardarbību un pavešanu netiklībā sāka šā gada 22.janvārī, pamatojoties uz Bāriņtiesas sniegto informāciju par to, ka ar diviem 2011.gadā dzimušiem bērniem viņu tēva paziņa, iespējams, veicis seksuālas darbības.

Kriminālprocesa izmeklēšanas sākumposmā tika noskaidrots, ka šis paziņa 2022.gadā bija veicis seksuāla rakstura darbības pret vienu no iepriekš minētajiem 2011.gadā dzimušajiem bērniem. Turpinot izmeklēšanu, atklājās, ka aizdomās turētais iepriekš bija veicis seksuālas darbības arī pret minēto bērnu tēvu, par ko aizdomās turētais jau bija izcietis sodu.

Izmeklēšanas gaitā identificētas vēl četras personas, kuras bija cietušas no 1972.gadā dzimušā aizdomās turētā darbībām laika posmā no 2006. līdz 2017.gadam.

Noskaidrots, ka minētajā laika posmā aizdomās turētais, izmantojot savu autoritāti, cietušo uzticību un bezpalīdzības stāvokli, veica ilgstošu un sistemātisku seksuālu vardarbību un pavešanu netiklībā pret savas paziņas sievas trim nepilngadīgiem dēliem un vienu ar ģimeni nesaistītu nepilngadīgu zēnu.

31.janvārī par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturēts 1972.gadā dzimis vīrietis, kuram piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Tāpat izmeklēšanas gaitā konstatēts, ka arī pats bērnu tēvs, kurš dzimis 1982.gadā, laika posmā no 2019. līdz 2023.gadam bija veicis seksuāla rakstura darbības pret vienu no saviem augstāk minētajiem 2011.gadā dzimušajiem bērniem, par ko izmeklēšana notiek atsevišķā kriminālprocesā.

Policija aicina prokuratūru saukt 1972.gadā dzimušo vīrieti pie kriminālatbildības par 17 atsevišķiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Par smagāko no minētiem noziegumiem personai, ja tā tiks atzīta par vainīgu, var tikt piemērots mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku līdz 20 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas