Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

VUGD brīvdienās izglābis vairākus ledū ielūzušus suņus

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama vairākiem ledū ielūzušiem suņiem, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

Sestdien no rīta, plkst. 7.21, VUGD saņēma informāciju, ka Talsu novada Ģibuļu pagasta Pastendē suns ir ielūzis ledū. Ugunsdzēsēji glābēji ar glābšanas dēļa palīdzību nokļuva pie dīķī ielūzušā suņa un viņu nogādāja krastā. Neilgi pēc tam, plkst. 12.58, VUGD saņēma informāciju, ka Ventspilī, Lielajā prospektā, grāvī ledū ir ielūzis suns. Ugunsdzēsēji glābēji suni no grāvja izcēla un atdeva saimniekam. Svētdien, plkst. 14.41, VUGD saņēma informāciju, ka Siguldā, upē Gauja, atrodas suns.  Ugunsdzēsēji glābēji ar laivas palīdzību nokļuva pie suņa, iecēla laivā, ietina segā un nogādāja pie saimnieka.

VUGD aicina suņu īpašniekus šajā laikā, kad ledus kārta vēl ir plāna, savus mīluļus nevest pastaigāties bez pavada. Ja notikusi nelaime un suns ielūzis ledū, suņu īpašniekiem ir jāzvana uz 112 un nekādā gadījumā nevajadzētu pašiem doties suni glābt, jo plānais ledus cilvēka svaru var neizturēt.

Sestdien, plkst. 16.27, VUGD saņēma informāciju, ka Talsos, Krievraga ielā, deg dzīvojamā istaba. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamajai mājai deg skurstenis un konstrukcijas pie skursteņa. Ugunsgrēkā cieta mājas saimnieks, kurš ar roku apdegumiem tika hospitalizēts.

Svētdienas rītā VUGD saņēma palīdzības lūgumu no Rīgas, Malnavas ielas, kur suns, lecot pāri žogam bija tajā ieķēries. Ugunsdzēsēji glābēji suni atbrīvoja.

Svētdien, plkst. 10.51, VUGD saņēma informāciju, ka Daugavpils novada Kalkūnes pagastā cilvēks atrodas akā un saviem spēkiem nevar no tās izkļūt ārā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka akā 15 metru dziļumā atrodas 34 gadus vecs vīrietis, kuram ir aptrūcies gaiss un viņš saviem spēkiem vairs nevar izkļūt ārā. Ar virves palīdzību ugunsdzēsējs glābējs nokļuva pie vīrieša un izvilka viņu ārā.

Naktī no sestdienas uz svētdienu, plkst. 00.32, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Palmu ielā, deg neapsaimniekota ēka. No degošās ēkas tika evakuēti septiņi cilvēki, savukārt no blakus esošās apdzīvotās ēkas – četri cilvēki. Kopējā degšanas platība bija 40 kvadrātmetri.

Neilgi pēc tam, plkst. 4.44, VUGD saņēma informāciju, ka Grobiņas novada, Cimdeniekos, deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājās otrajā stāvā deg sadzīves atkritumi 10 kvadrātmetru platībā. No otrā stāva ar kāpņu palīdzību tika evakuēti četri cilvēki. 

Savukārt pirmdienas rītā, plkst. 5.36, VUGD saņēma informāciju, ka Vārkavas novada, Vārkavas pagastā, deg šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka koka šķūnis deg ar atklātu liesmu un tam jau ir iebrucis jumts. Kopējā degšanas platība bija 100 kvadrātmetri. Ugunsgrēkā gāja bojā 20 vistas un 20 truši. Ugunsgrēka likvidācijas darbi vēl turpinās.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 51 izsaukumu. Kopumā dzēsti 33 ugunsgrēki, veikti 14 glābšanas darbi, bija arī četri maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkā cietis viens cilvēks, neviens nav gājis bojā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas