Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Mārsnēnu vadītāja: Aprūpes centrā ir jauni ar Covid-19 saslimušie

Sociālās aprūpes centrā Mārsnēni Priekuļu novadā ir jauni ar Covid-19 saslimušie, aģentūrai LETA apstiprināja centrā saimniekojošās biedrības Labāka rītdiena vadītāja Evija Jēkabsone.

Viņa nekonkretizēja vai saslimušie ir sociālās aprūpes centra klienti vai darbinieki. 

"Patlaban stacionārā ārstējas četri mūsu klienti. Daži klienti jau ir atgriezušies no slimnīcas, arī centrā esošo slimo cilvēku veselības stāvoklis ir uzlabojies. Vairāk komentēt klientu veselības stāvokli es neesmu pilnvarota, jo par viņiem rūpējas ģimenes daktere Zaiga Zariņa," sacīja Jēkabsone.

Viņa apstiprināja, ka patlaban Mārsnēni ir nodrošināti ar visiem nepieciešamajiem individuālās aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļiem, higiēnas precēm. Atbalstu centram sniegusi valsts, bet trūkstošo sarūpējuši arī paši.

Jēkabsone norādīja, ka centrā ir pietiekams personāla daudzums un viņi var nodrošināt klientiem nepieciešamo aprūpi. "Regulāri sazināmies ar ģimenes ārsti, kā arī Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologiem un ņemam vērā visus viņu ieteikumus," sacīja Jēkabsone.

Jau ziņots, ka trīs no četriem pagājušajā diennaktī ar Covid-19 saslimušajiem ir reģistrēti Priekuļu novadā.

Līdz 26.maijam Mārsnēnos bija reģistrēti 44 Covid-19 pacienti. Par 30 inficētajiem jau tika ziņots 15.maijā, kamēr par pārējiem 14 - 23.maijā. Šo Covid-19 pacientu vidū ir gan aprūpes centra klienti, gan darbinieki.

Valsts policija ir sākusi resorisko pārbaudi par Covid-19 uzliesmojumu šajā Priekuļu novada sociālās aprūpes centrā. Centrā ir noteikta karantīna un to apsargā policija un Zemessardze.

Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju, sociālo pakalpojumu centrs Mārsnēni atrodas Priekuļu novada Mārsnēnu pagastā un to uztur Amatas novada Skujenes pagastā reģistrētā biedrība Labāka rītdiena. Centrā par samaksu sniedz ilglaicīgus un īslaicīgus sociālos pakalpojumus pensijas vecuma cilvēkiem, kā arī I un II grupas invalīdiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas