Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Caune devies uz konferenci Varšavā

Jelgavas novada pašvaldības priekšsēdētājs Ziedonis Caune otrdien devies komandējumā uz Varšavu Polijā, kur līdz 23.maijam piedalīsies projekta Trans in Form uzraudzības komitejas sēdē un projekta noslēguma konferencē, ziņo portāls zz.lv.

Konferences laikā tiks apspriestas tēmas par reģionālajām politikām Baltijas jūras reģionā, demogrāfijas tendencēm, lauku teritorijās dzīvojošo cilvēku izpratni attiecībā uz Eiropas identitāti. Projekta partneru pārstāvji prezentēs savus ieguvumus no projekta, informēja Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Projekta aktivitātes ir bijušas ļoti nozīmīgas Jelgavas novada pašvaldībai, jo tā ir viens no trim partneriem, kas bez citām aktivitātēm plāno īstenot infrastruktūras sadaļu – interaktīvas sabiedriskas vietas izveidi Elejas muižas parkā, skaidro D.Kaņepone. Aizvadītajā gadā ir veikta parka dendroloģiskā izpēte un izstrādāti ainaviskie risinājumi interaktīva objekta izvietošanai, kā arī izstrādāts tehniskais projekts parka tālākai attīstībai. Projekta turpinājumā paredzēta grāfienes Dagmāras skulptūras izveide un uzstādīšana, kā arī parka labiekārtošanas darbu veikšana. Lai šīs aktivitātes varētu īstenoties, tiks iesniegts projekta pagarinājuma pieteikums.

Ne mazāk svarīgs projekta pienesums ir novada vizuālās identitātes elementu – logo un karoga – izstrāde.

Projekta noslēguma pasākums notiks 6. un 7.jūlijā. 6.jūlijā notiks projekta noslēguma seminārs un tiks atklāta Jelgavas novada logo instalācija. Elejas muižas parkā reizē ar Jelgavas novada svētkiem 7.jūlijā tiks prezentēts vietējais projekta buklets par novada vidi un cilvēkiem, būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās un dažādās projekta prezentācijas aktivitātēs.

Baltijas jūras reģiona programmas Trans in Form projekta mērķis ir veicināt lauku teritoriju konkurētspēju un ilgtspējīgu attīstību, padarot tās pievilcīgākas dzīvošanai un darbam, tādējādi mazinot iedzīvotāju aizplūšanu no šīm teritorijām. Projekts tiek īstenots no 2009.gada septembra. Projekta kopējais budžets ir 1 625 000 eiro, tai skaitā Jelgavas novada pašvaldības budžets 200 000 eiro. Projektā iesaistīti 11 partneri no sešām valstīm – Norvēģijas, Vācijas, Zviedrijas, Lietuvas, Polijas un Latvijas.

Z.Caunes tiešos pienākumus komandējuma laikā pildīs Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Edgars Turks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas