Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dzelzceļa negadījumā izlijušas 123 tonnas tehniskā šķīdinātāja

Dzelzceļa negadījumā, kas svētdienas vakarā notika Daugavpils novada Naujenes pagastā, izlijušas 123 tonnas tehniskā šķīdinātāja, bet precīzs noplūdušās naftas minerālsmērvielas apmērs pagaidām nav zināms.

Fotogalerija: Kravas vagonu avārija Daugavpilī

Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts pastāstīja, ka negadījuma vietā no vienas cisternas izplūdis viss tās saturs – 123 tonnas tehniskā šķīdinātāja, bet pagaidām nav zināms, cik daudz smērvielas iztecējis, jo tā ir samērā bieza.

"Smērviela ir bieza, tāpēc precīzs tās daudzums nav zināms. Iespējams, ka liela daļa palikusi cisternās," teica Aizbalts.

Viņš norādīja, ka pašlaik tiek turpināti darbi pie sliežu sakārtošanas, kā arī vietējie iedzīvotāji brīdināti par iespējamu ūdens piesārņojumu. Taču tuvējos iedzīvotājus negadījums skarot minimāli, jo tuvējām mājām ir centrālā ūdens apgāde un tikai vienai no tām ir aka.

Jau vēstīts, ka Daugavpils novada Naujenes pagastā viena kilometra attālumā no dzelzceļa stacijas Krauja svētdien naktī noskrēja no sliedēm 17 kravas vilciena cisternas, kas pamatā veda eļļu, un no piecām cisternām ir noplūdusi eļļa un šķīdinātājs, aģentūru BNS informēja Latvijas dzelzceļa (LDz) pārstāvis Māris Ozols.

Viņš norādīja, ka kopumā no sliedēm noskrējuši 17 vagoni, bet 16 ir apgāzušies. No pieciem vagoniem noplūdusi minerālsmērviela un tehniskais šķīdinātājs.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas