Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Jelgavas novadā konstatē vienu no lielākajām nelegālo cigarešu ražotnēm valsts vēsturē

Valsts policija 4.februārī, veicot vērienīgu izmeklēšanu, Jelgavas novadā konstatēja nelegālo cigarešu ražotni, kas bija profesionāli izveidota un aprīkota ar modernām cigarešu izgatavošanas iekārtām. Kratīšanas laikā likumsargi kopumā atsavināja vairāk nekā 7 miljonus cigarešu un aptuveni 20 tonnas tabakas, portālu Diena.lv informē Valsts Policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Lāsma Kursīte.

Valsts policija bija ieguvusi informāciju par nelegālo cigarešu iespējamu ražošanu Jelgavas  novadā. Šī gada sākumā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā.

Minētā kriminālprocesa ietvaros 4.februārī kādā angārā Jelgavas novadā tika veikta kratīšana. Atklājās, ka angāra telpas ir speciāli pielāgotas cigarešu izgatavošanai. Tās bija moderni izveidotas un aprīkotas ar visām nepieciešamajām iekārtām. 

Kopumā kratīšanas laikā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas apkarošanas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes un Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonām konstatēja un atsavināja 7 387 696 gab. Prince markas cigarešu un tabaku, kuras aptuvenais svars ir 20 160 kg. Visi tabakas izstrādājumi bija bez akcīzes markām.

Kratīšanas laikā tika izņemtas arī iekārtas, kuras bija paredzētas nelegālo cigarešu izgatavošanai un iepakošanai. Tāpat nelegālo cigarešu rūpnīcā tika atrastas izejvielas to izgatavošanai - tabaka, folija, polietilēns, cigarešu filtri, kā arī citi izejvielu materiāli.

Saistībā ar šo noziedzīgo nodarījumu policisti aizturēja 11 personas vecumā no 25 līdz 55 gadiem, 8 no kurām ir ārvalstnieki. Personas iepriekš nebija nonākušas policijas redzes lokā. Daugavpils tiesa lēma visām aizturētajām personām piemērot ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

Pašreizējā policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka nelegālā cigarešu ražotne varētu būt darbojusies aptuveni gadu. Tajā ražotās cigaretes, visticamāk, bijušas paredzētas realizēšanai ārpus valsts robežām.

Policija šobrīd skaidro precīzus notikušā apstākļus, tostarp aizdomās turēto personu lomas izdarītajā noziegumā. 

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Top komentāri

Norvēģis
N
Vai tās zaļi krāsotās iekārtas pirms vairākiem gadiem jau netika konfiscētas nelegālo cigarešu ražotājiem?Un tā nebūt nebija pirmā reize, kad tāda aparatūra figurē krimināllietās par cigu ražošanu.
Vecsčekists
V
Sena gudrība - sūtot preces pāri jūrām, nekrauj visu mantu vienā kuģī... .
Koko
K
Un kur ir kratīšana aizturēto personu dzīvesvietās, automašīnās utt.? Pilnīgs diletantisms.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas