Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jēkabpils mērs: Situācija novada upēs mainās ik pa stundām

Situācija ar ledus sastrēgumiem un ūdens līmeni upēs nepārtraukti tiek monitorēta, tā mainās ik pa stundām, aģentūrai LETA sacīja Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis.

Jēkabpils novadā atrodas ap 70 kilometrus garš Daugavas posms. Visi ledus aizdambējumi un ūdens līmeņa celšanās pašlaik notiek Daugavā lejpus Jēkabpils: pie Pļaviņām, pie Aiviekstes ietekas Daugavā. Zeļķu tilta apkārtnē jau ir oranžais līmenis, tas ir, situācija ir tuvu bīstamai. Tikmēr augšpus Jēkabpils viss ir kārtībā.

"Vižņi vēl nāk un blīvējas, un situācija mainās ļoti strauji. Svētdien stundas laikā atgrieza no sauszemes vienu māju, evakuējām vienu kundzi. Iedzīvotāji ir brīdināti un informēti, kas jādara, ja ūdens līmenis ceļas vēl vairāk," skaidro Ragainis.

Kā sacīja pašvaldības priekšsēdētājs, "WhatsApp" čatā komunikācija par izmaiņām notiek nepārtraukti - tur tiek ziņots par situāciju, cilvēki liek video. "Arī vakar sasaucu civilās aizsardzības komisiju, iedzīvotāji ir apziņoti un brīdināti. Nekā citādāka kā citugad," pauda Ragainis.

Kā jau vēstīts, pirmdienas rītā plkst.6 ūdens līmenis Daugavā pie Zeļķu dzelzceļa tilta, kas atrodas starp Jēkabpili un Pļaviņām, sasniedzis 8,4 metrus virs novērojumu stacijas nulles atzīmes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tas ir augstākais ūdens līmenis, kas šajā vietā reģistrēts. Iepriekšējais rekords bija 8,34 metri 2013.gada 19.aprīlī. Pēdējās desmit dienās ūdens līmenis kopumā cēlies par vairāk nekā pieciem metriem.

Pie Pļaviņām turpinās ūdens līmeņa svārstības, tas nav bīstami augsts. Pie Jēkabpils ūdens līmenis sācis lēnām paaugstināties, bet augšpus Jēkabpils ūdens līmenis Daugavā pazeminās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas