Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jelgavas novadā Zemessardzes mācību laikā pa ceļiem pārvietosies militārais transports

No piektdienas, 25.augusta, līdz svētdienai, 27.augustam, Valgundes pagasta Kalnciema vidusskolas, Tīreļu bibliotēkas un Ziemassvētku kauju muzeja teritorijā notiks Zemessardzes mācības, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas novada pašvaldībā.

Mācības organizē Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes Medicīnas rota, un tajās piedalīsies zemessargi, medicīnas personāls un karavīri-glābēji no visiem Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes bataljoniem.

Mācībās tiks trenēta Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes medicīniskā atbalsta spēja. Medicīnas rotas speciālisti izvērsīs mobilos cietušo aprūpes punktus un pilnveidos zināšanas par cietušo šķirošanu un stabilizāciju līdz pacientu tālākai evakuācijai uz medicīnas iestādi. Mācībās medicīnas jomas speciālisti nostiprinās prasmes glābt cilvēku dzīvības un papildinās zināšanas cietušo karavīru aprūpē, pēc iespējas realitātei pietuvinātos apstākļos.

Krīzes apstākļos Zemessardzes mediķiem ir jāspēj sniegt atbalstu Zemessardzes vienībām, kas ietver neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu un spēju vadīt situācijas, kad vienlaikus ir daudz cietušo.

Mācību laikā Valgundes pagastā zemessargi izmantos mācību munīciju, kas rada skaņu un dūmus, bet nekādā veidā neapdraud cilvēku dzīvību vai veselību. Mācību norises vietas pēc mācībām tiks sakoptas.

Pa autoceļiem Valgundes pagastā iespējama militārā transporta īslaicīga pārvietošanās.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Jelgavas novada Valgundes pagasta iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju pilnveidošanu.

Pieteikšanās valsts aizsardzības dienestam Zemessardzē līdz 1.septembrim, izmantojot vienoto rekrutēšanas platformu "klustikaravirs.lv".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas