Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Jūrmalā degusi divstāvu daudzdzīvokļu māja; ugunsdzēsējs dzēšanas darbos salauž kāju

Jūrmalā naktī no ceturtdienas, 7.novembra, uz piektdienu, 8.novembri, izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks – Vecajā ceļā degusi dzīvojamā māja, portāls Diena.lv uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.23.21 VUGD saņēmis izsaukumu. Jau tuvojoties notikuma vietai, ugunsdzēsēji glābēji redzējuši, ka divstāvu mūra ēka deg ar atklātu liesmu. Veicot izlūkošanu konstatēts, ka degšana notiek ēkas otrajā stāvā un jumtā. 

No degošās mājas ugunsdzēsēji glābēji izglāba četrus cilvēkus un divus no viņiem nodeva mediķiem. Veicot dzēšanas darbus, vienam glābējam uz kājas uzkrita sienas gabals, kā rezultātā viņš salauza kāju.

Jūrmalas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Reinholds Pelše portālu Diena.lv informēja, ka ugunsgrēks 24 dzīvokļu mājā izcēlies aptuveni plkst.1 naktī Kūdrā, Vecajā ceļā 11, Jūrmalā. Informācija liecinot, ka ugunsgrēka brīdī mājā ir bijuši aptuveni 15 cilvēki. Ugunsgrēku naktī izdevies nodzēst, taču ēka nav derīga dzīvošanai. 

Pelše informē, ka lielākā daļa ugunsgrēkā cietušā nama iemītnieku jau ir atraduši pagaidu mājvietu pie draugiem vai radiem, trīs cilvēkiem pašvaldība jau ir nodrošinājusi pagaidu izmitināšanu, un patlaban pašvaldības Labklājības pārvalde operatīvi veic situācijas apsekošanu, lai noskaidrotu, kāda vēl palīdzība nepieciešama cietušajiem un to nodrošinātu. Pašvaldība lems arī par turpmāko atbalstu cietušajiem.

Pašvaldība ir gatava sniegt operatīvu palīdzību pagājušajā naktī ugunsgrēkā cietušajiem iedzīvotājiem, kuri palikuši bez pajumtes, nepieciešamības gadījumā nodrošinot pagaidu izmitināšanu, vienreizēju materiālo pabalstu pirmās nepieciešamības lietu iegādei un psiholoģisko atbalstu.

Ugunsgrēkā cietušie iedzīvotāji pēc palīdzības varēs vērsties Jūrmalas pašvaldības Labklājības pārvaldē arī ārpus darba laika piektdien, tāpat arī brīvdienās, zvanot pa tālruņiem 29423797, 29414172.

Kopumā degusi platība 900 kvadrātmetru platībā.  VUGD informē, ka ugunsgrēks tika lokalizēts plkst. 03.05, bet likvidēšanas darbi vēl turpinās arī piektdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas