Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Lētākā piedāvājuma dēļ darbi paliek pusratā

Aizkraukles novada dome izsludinājusi konkursu divu pilsētas ielu rekonstrukcijas pabeigšanai. Līdz ar to aizkraukliešiem ir cerības, ka pārbūvēt iesāktās un pirms pusgada pusratā pamestās ielas līdz šī gada beigām beidzot tomēr tiks sakārtotas un atvērtas satiksmei. Šobrīd, lai apbrauktu slēgtos posmus, jāriņķo pa māju pagalmiem, piebraucamajiem celiņiem, nekaunīgākie pa taisno jau iebraukuši pamatīgas sliedes arī pilsētas apstādījumos.

Aizkraukles novada pašvaldība šī gada pavasarī nekvalitatīvi veikto darbu dēļ nolēma nepagarināt līgumu ar SIA "Tika" par nepabeigto Lāčplēša un Bērzu ielu rekonstrukciju. Uzņēmums, kurš pašvaldības insludinātajā konkursā uzvarēja ar lētāko piedāvājumu, pieaugot resursu un līdz ar to darbu izmaksām, nespēja pildīt uzņemtās saistības un pieprasīja papildu finansējumu.

Pašvaldība ar šādu lietu attīstības gaitu nebija apmierināta un darbi uz krietnu laiku apstājās, radot pilsētniekiem pamatīgas problēmas. Šobrīd nepadarīties darbi sadalīti divās daļās un izsludināti divi konkursi. Viens, kur atlicis tikai uzklāt asfalta virskārtu, sakārtot krustojumus, piebraucamos ceļus un citus sīkumus, noslēgsies jau tuvākajā laikā, un, ja tā rezultāti netiks apstrīdēti, jau septembrī visam vajadzētu būt kārtībā – prognozē Aizkraukles novada pašvaldības izpilddirektors Einārs Zēbergs. Otrs konkurss ir par lielāku darbu apjomu, jo Lāčplēša ielā paspēja tikai noņemt ielas veco segumu. “Te, ja viss būs kārtībā, darbi varētu atsākties augustā,” saka izpilddirektors. Lai kaut cik glābtu situāciju, pašvaldība par saviem līdzekļiem salāpīja bedres tajos ielas posmos, kuros asfalta kārta vēl nebija noņemta, bet iela bija sarakāta, jo līdz ar ielu rekonstrukciju pilsētā tiek īstenots arī ūdenapgādes sistēmas sakārtošanas projekts.

Zēbergs stāsta, ka līdzšinējie darbu veicēji naudas izteiksmē bija paveikuši darbus par 51%. Tomēr šādā apjomā viņi naudu par darbu nesaņems, jo tiks veikti atskaitījumi par kvalitātes prasību neizpildi. Taču viņš vēl nevarēja pateikt, cik lieli būs šie atskaitījumi.

Sakarā ar to, ka pašvaldībām publiskajos iepirkumos likumdošanā noteiktā kārtībā jāizvēlas lētākais darbu veicējs, līdzīgā situācijā nonākušas vēl dažas pašvaldības. Sadārdzināto resursu dēļ nespējot pildīt uzņemtās saistības, vienpusēji darbu uzteikusi firma 8CBR, kas Gulbenē īstenoja ielu rekonstrukcijas projektu. Savukārt Talsos nepabeigta palikusi ūdensvada nomaiņa, kuru nespēja veikt firma BKT.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas