Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Par Lasmaņa atbrīvošanu no amata Jelgavas novada dome lems pēc Lieldienām

Trešdien, 3.aprīlī plkst.16 izsludināta Jelgavas novada domes sēde, kurā paredzēts skatīt septiņu deputātu pieprasījumu atbrīvot no amata pašvaldības priekšsēdētāju Madaru Lasmani (LA), liecina pašvaldības mājaslapā publicētais paziņojums.

Atsevišķi pašvaldības politiķi un amatpersonas pieprasījuši vērtēt Lasmaņa rīcību, Budžeta komisijā līdztekus sēdes vadīšanai pievēršoties kādas sievietes kājām. Pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte (LZS) aicinājusi pašvaldības deputātus vērtēt, viņasprāt, ētikas dabas pārkāpumu domes priekšsēdētāja rīcībā, izsūtot viņiem video no komisijas 13.marta sēdes. Izpilddirektore deputātiem paudusi, ka, viņasprāt, Lasmaņa rīcībā ir saskatāmi būtiski pārkāpumi. Viņa pie deputātiem vērusies pēc administrācijas darbinieku celtās trauksmes.

Pieprasījumu parakstījuši četri Latvijas Zemnieku savienības deputāti - domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Vītola, Lolita Duge, Juris Lavenieks un Juris Razživins, un trīs no Latvijas Reģionu apvienības saraksta ievēlētie deputāti - Dainis Liepiņš, Vidmants Rinkuns un Dina Tauriņa.

Šādā gadījumā domes priekšsēdētājam ir jāsasauc domes ārkārtas sēde desmit dienu laikā vai arī jāiekļauj šis jautājums kārtējās domes sēdes darba kārtībā.

Tiesībsarga birojā ir ierosināta pārbaudes lieta par iespējamu bosingu no Jelgavas novada domes priekšsēdētāja puses. Pārbaudes lieta ierosināta pēc viena birojā saņemta iesnieguma, kuru iesniegusi kāda Jelgavas novada domes darbiniece.

Savukārt Lasmanis pēc videoieraksta izplatīšanās sociālajos tīklos rosinājis atbrīvot no amata pašvaldības izpilddirektori Lonerti, vēstulē aģentūru LETA informēja Lasmanis pēc tam, kad Lonerte un citi deputāti nāca klajā ar aicinājumu vērtēt viņa pievēršanos sievietes kājām domes komisijas sēdē. Lonerte domes priekšsēdētāja rosināto viņas atbrīvošanu no amata uzskata par izrēķināšanos.

Tikmēr Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aģentūrai LETA apstiprināja, ka iestādes lietvedībā ir 8.martā sākta resoriskā pārbaude, kurā KNAB nosūtījis Jelgavas novada domei informācijas pieprasījumu un kurā figurē pašvaldības izpilddirektore Lonerte.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas