Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par LLU rektori ievēlēta Irina Pilvere

Šodien Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) rektora vēlēšanās otrajā kārtā par rektori ievēlēta Irina Pilvere.

LLU Sabiedrisko attiecību un karjeras centra pārstāve Ilvija Gaidukoviča aģentūru LETA informēja, ka līdzšinējā Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes dekāne profesore Pilvere par LLU rektori ievēlēta ar 116 balsīm par. Kopā balsojumā piedalījās 222 LLU Konventa locekļi.

Kā liecina LETA arhīva informācija, Pilvere dzimusi 1956.gada 3.martā Aucē, precējusies ar Juri Pilveru. 1979.gadā viņa beigusi tolaik Latvijas Lauksaimniecības akadēmiju (LLA), apgūstot lauksaimniecības uzņēmējdarbības ekonomikas specialitāti Ekonomikas fakultātē.

LLU studējusi uzņēmējdarbības ekonomikas maģistratūrā, vēlāk - doktorantūrā.

No 1979.gada līdz 1986.gadam viņa bijusi galvenā ekonomiste un priekšsēdētāja vietniece kolhozā "Tērvete", bijusi galvenā ekonomiste ARA "Dobele", tāpat bijusi Zemniecības fonda novada biroja vadītāja vietniece un strādājusi SIA "Saime" par grāmatvedi.

No 1986.gada līdz 1991.gadam Pilvere bija galvenā ekonomiste rajona lauksaimniecības pārvaldes sistēmā, bet no 1993.gada līdz 1996.gadam - Zemkopības ministrijas Ražošanas prognozēšanas un finansēšanas departamenta direktore.

1997.gadā viņa kļuva par Zemkopības ministrijas Valsts sekretāra vietnieci, 2000.gada maijā apstiprināta par jaunizveidotā Lauku atbalsta dienesta (LAD) direktori, no kurienes aizgāja 2005.gada decembrī.

Kopš 2006.gada jūnija viņa strādāja LLU Ekonomikas fakultātes, vēlāk - Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes dekānes amatā.

Kā ziņots, LLU rektora amatam tika izvirzīti četri rektora amata kandidāti - Informācijas tehnoloģiju fakultātes profesore Irina Arhipova, Pilvere, LLU zinātņu prorektors un Informācijas tehnoloģiju fakultātes profesors Pēteris Rivža un Tehniskās fakultātes dekāns profesors Kaspars Vārtukapteinis.

Pirmajā kārtā starp četriem kandidātiem par Arhipovu bija nobalsojuši 63 LLU Konventa locekļi, pret viņu bijuši 158 locekļi, savukārt par Pilveri bijušas 69 balsis, pret - 150, par Kasparu Vārtukapteini - 42, pret - 179, net par Pēteri Rivžu - 45, pret - 176. Visos gadījumos bijušas piecas nederīgas balsojuma zīmes.

Pēc pirmās kārtas balsojuma Arhipova un Pilvere tika izvirzītas otrajai kārtai, un par viņām Konvents balsoja atkārtoti.

Rektoru ievēl LLU Konvents, kurā saskaņā ar universitātes Satversmi pavisam ir 240 locekļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas