Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pašvaldību vadītāji: Būtu nepieciešams būvnieku melnais saraksts

Bērnudārza renovācijas darbi Ķekavas novada Baložos tiek veikti nekvalitatīvi, un pasūtītājam nākas izsūtīt brīdinājuma vēstules. Krimuldas novada Raganā pirmsskolas izglītības iestāde ekspluatācijā bija jānodod jūlija beigās, bet vēl šodien slejas tukšas sienas bez logiem un jumta, un būvnieki vaino domi.

Pašvaldību vadītāji uzskata - būtu nepieciešams būvnieku «melnais saraksts», kurā iekļuvušajiem būtu liegtas tiesības piedalīties pašvaldību publisko iepirkumu konkursos. Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) norāda - šāda saraksta veidošana būtu pretrunā ar Eiropas Savienības direktīvām, taču aicina atklāto konkursu nolikumā iestrādāt stingrākas prasības.

Baložu pirmsskolas izglītības iestādē (PII) Avotiņš remontdarbi turpināsies līdz 30. novembrim, no 239 bērniem pagaidām vieta tur ir tikai pusei, taču līdz 3. oktobrim sāks darboties visas grupiņas. Pašvaldība Avotiņa rekonstruēšanai un siltināšanai atvēlējusi Ls 297 635, gandrīz pusi izmaksu Ls 126 728 apmērā sedz Klimata pārmaiņu finanšu instruments (valsts budžeta programma). Jūnijā pēc publiskā iepirkuma konkursa tika parakstīts līgums ar SIA Mūsu māja, pasūtītāji ar to, kas paveikts līdz šim, nav apmierināti - novadcaurules pārvilktas pāri paneļiem un cauri skapim, strādnieki būvobjektā uzkavējoties nepilnu darba laiku, tāpēc sūtītas brīdinājuma vēstules. SIA Mūsu māja valdes loceklis Aigars Mežinskis apgalvo - remontdarbus paveiks laikā, tehniskās kļūdas, kas jau izlabotas, viņš noveļ uz nepamatotu strādnieku steidzināšanu. Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis (Vienotība) gan saka, ka jau piedāvājuma izskatīšanas laikā radušās šaubas par pretendentu, taču iesniegtie dokumenti atbilduši konkursa nolikumam un nav bijis pamata neapstiprināt saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu. Problēmas ar bērnudārza celtniecību SIA Mūsu māja bijušas arī Tukumā - uzņēmums finansiālu apstākļu dēļ nespēja nodrošināt būvniecību par dempinga cenu, un pašvaldībai nācās izsludināt jaunu konkursu, saņemti trīs pieteikumi, stāsta Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietnieks Ēriks Lukmans. IUB vadītājs Andrejs Tiknuss norāda, ka pasūtītājam precīzāk jāsagatavo konkursa nolikums - tajā var iekļaut prasību pēc atsauksmēm par iepriekš veiktajiem darbiem, ja atsauksmes ir negatīvas, uzņēmumu var nepasludināt par uzvarētāju pat tad, ja pārējie aspekti saskan ar nolikumu. Uzņēmēju «melnā saraksta» veidošana gan būtu pretrunā ar ES direktīvām.

Visu rakstu lasiet sestdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas