Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Pulcēšanās aizlieguma laikā Gulbenes pašvaldība slepus sarīkojusi semināru

Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktā pulcēšanās aizlieguma laikā Gulbenes pašvaldība ar domes priekšsēdētāja un izpilddirektora atļauju slepus sarīkojusi trīs dienu klātienes semināru, par kuru Valsts policija sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību, vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga.

Apmācības Gulbenes kultūras centrā rīkotas, lai pašvaldības darbiniekiem pastāstītu par kultūras dzīves organizēšanu ārkārtējās situācijas laikā un pēc tās beigām. Trīs semināru cikls sācies trešdien, un to vada dramaturgs un režisors Kārlis Anitens.

Kad Gulbenes novada Kultūras pārvaldes vadītāja Gundega Ķikuste e-pastā izsūtījusi ielūgumu uz apmācībām, viņa aicinājusi kolēģus, ņemot vērā pastāvošos ierobežojumus, "neapdraudēt pašiem sevi un neradīt riskus piesaistīt nevajadzīgu uzmanību no nesaistītām personām". "Nekādi "posti" Facebook vai informācijas izplatīšana citām personām - šis attiecas tikai un vienīgi uz mums, tāpēc šī informācija nedrīkst aiziet tālāk par mums. Šis norādījums ir strikts un ievērojams obligāti," ticis norādīts ielūgumā.

Kad seminārs sācies, ēku apmeklējusi Valsts policijas amatpersona, kurai kultūras nama darbinieces sākotnēji apgalvojušas, ka nekāds pasākums nenotiek. Tomēr, apskatot telpas pati, policijas darbiniece konstatējusi, ka pasākums notiek un kultūras centra Lielajā zālē klātienē sapulcējušies aptuveni 20 cilvēki. Saistībā ar konstatēto administratīvā pārkāpuma lietvedība.

Kultūras pārvaldes vadītāja uzskata, ka šis seminārs nav uzskatāms par tādu pasākumu, uz kura rīkošanu attiecas aizliegums, bet gan par darba apmācībām, turklāt viņa uzsver, ka seminārs ir bijis saskaņots ar pašvaldības vadību.

Gulbenes novada domes izpilddirektore Lienīte Reinsone raidījumam skaidroja, ka sākumā apmācību cikls darbiniekiem pēc nosaukuma un satura bija ieplānots citāds un arī ne ar šo lektoru, bet, mainoties situācijai, izvēlēts rīkot tieši šādu semināru - par to, kā organizēt kultūras dzīvi pēc ārkārtējās situācijas beigām, par to, kā plānot pasākumus ārkārtējās situācijas laikā, kad ir noteikti ierobežojumi un nav iespējami lieli masu pasākumi. Viņa arī taisnojās, ka, piemēram, pašvaldības domes un komiteju sēdes ļoti veiksmīgi tiekot nodrošinātas attālināti.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Normunds Audzišs (ZZS) Nekā personīga skaidroja, ka seminārs ir uzskatāms par darba pienākumu, bet uz darba pienākumu pildīšanu ar Covid-19 saistītie ierobežojumi neattiecas. "Mēs arī skatījāmies, lai mēs neko nepārkāptu. Jo pēc būtības darbā mēs jau arī atrodamies vairāk nekā divi cilvēki un tuvāk nekā divi metri. Darba pienākumu izpildīšanā ir pieļaujami šie pārkāpumi - kā normāli būtu -, bet ir šie izņēmumi," skaidroja Audzišs.

Apmācību vadītājs Anitens raidījumam atzīmēja, ka piedāvā semināru organizēt arī attālināti, vienīgi tad jāizvērtē, vai tas tehniski ir iespējams. "Vēl viena lieta, es saprotu, ka ir jāievēro, un mēs to visu, ko noteikts ievērot, ievērojam. Tāpat arī Smiltenes pašvaldībā šie juristi vērtēja, vai tas drīkst notikt." Viņš arī skaidroja, ka gadījumā, ja seminārs tiktu rīkots interneta tiešsaistē, tajā, iespējams, nevarētu piedalīties vecāka gadagājuma cilvēki, kuriem ir grūtības apieties ar tehnoloģijām.

Tikmēr pašvaldību darbu uzraugošā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija novadus par klātienes mācību rīkošanu nenosoda. Taču tā aizrāda, ka vajadzētu pēc iespējas atturēties no klātienes kontakta un seminārus organizēt attālināti. Kopš ārkārtas situācijas izsludināšanas tāda paša satura seminārs noticis Smiltenē un ieplānots ir Limbažos. Smiltenē piedalīšanās seminārā bijusi brīvprātīga, Gulbenē aicinātajiem iespēja atteikties nav dota.

Kā ziņots, Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13.marta līdz 12.maijam izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne aizliegumu dažādās jomās, tai skaitā ierobežota pulcēšanās, bet mācības skolās notiek attālināti.

Top komentāri

AndrisPoga5
A
xD Tas, ka uzreiz sāka e-pastā raustīties no uzmanības jau vien liecina, ka paši zinājā, kādu putru vāra.. xD
Ikdienā viņi domē tusējas
I
bet uz semināru sanākt nedrīkst
Krējums Saldais
K
Nav ko pārmest. Naudiņa, kas izdalīta semināram kaut kā jānotērē. Ja nenotērēs, nākamgad neiedos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas