Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rucavā vēlēs jaunu novada domes priekšsēdētāju

Rucavas novada domes ārkārtas sēdē piektdien plānots vēlēt jaunu novada domes priekšsēdētāju, aģentūrai BNS apstiprināja Rucavas novada domē.

Līdzšinējo Rucavas novada priekšsēdētāju Andi Roli (Vienoti novadam) atstādināja no amata, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pret viņu sāka izmeklēšanu par kukuļdošanu Valsts darba inspekcijas amatpersonai.

19.maijā Liepājas prokuratūra nolēma izbeigt pret viņu sākot kriminālprocesu, jo netika konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs.

30.maijā Rolis atgriezās darbā, bet jau nākamās dienas domes sēdē deputāti viņam izteica neuzticību.

Savukārt KNAB vērsās Liepājas prokuratūrā, vēlāk arī pie Kurzemes tiesu apgabala virsprokurora ar lūgumu izvērtēt kriminālprocesa izbeigšanas pamatotību. Patlaban izmeklēšana šajā lietā ir atjaunota.

KNAB iepriekš informēja, ka pašvaldības vadītājs 2010.gada oktobrī nodeva kukuli 50 latu apmērā Kurzemes reģionālās Valsts darba inspekcijas amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, attiecīgajā novada pašvaldībā neveiktu pienācīgu pārbaudi darba aizsardzības jomā.

Jau vēstīts, ka Rolis par Rucavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts pērnā gada martā, kad amatu zaudēja iepriekšējais novada vadītājs Andris Brīvkalns.

Novada deputāti nobalsoja par Brīvkalna atcelšanu no amata, jo viņa ievēlēšanā 2009.gada rudenī piedalījās arī Jānis Bārdulis (Latvijas Zemnieku savienība), kurš, kā tikai pērn februārī atklājās, tolaik domes deputāta un priekšsēdētāja vietnieka pienākumus pildīja nelikumīgi.

Bārdulim 2009.gada 22.oktobrī bija stājies spēkā tiesas spriedums, kurā viņš atzīts par vainīgu valsts amatpersonas bezdarbībā saistībā ar pašvaldības ieguldījumu uzņēmuma Papes osta izveidē.

Tiesa konstatēja, ka Bārdulis, būdams Rucavas pagasta padomes priekšsēdētājs, ar savu bezdarbību ir radījis Rucavas pagasta pašvaldībai būtisku kaitējumu – ne mazāku par 29 797 latiem. Tiesa Bārdulim piesprieda sodu desmit minimālo mēnešalgu jeb 1800 latu apmērā, kuru viņš samaksājis.

Neraugoties uz tiesas spriedumu, Bārdulis vairākus mēnešus turpināja pildīt savus pienākumus, līdz iejaucās Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas