Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rugāju novads pievienošanu negrib

Pašvaldības rīkotajā iedzīvotāju aptaujā 79% respondentu norādījuši, ka nevēlas, lai Rugāju novadu pievienotu kādai citai administratīvajai teritorijai, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā. Kopumā pašvaldībā saņemtas 355 anketas. No iesniegtajām par nederīgām atzītas 19 aptaujas anketas, jo tajās nekorekti norādīts vārds un uzvārds vai anketa iesniegta anonīmi, tāpēc rezultāti apkopoti no 336 anketām.

Visaktīvāk savu viedokli pauduši respondenti vecumā no 46 līdz 62 gadiem, tam seko vecuma posms no 63 gadiem. Tikai 14% respondentu bijuši vecumā no 18 līdz 26 gadiem.

79% iedzīvotāju iesniegtajās aptaujās atzīmējuši, ka nevēlas, lai novada teritorija tiktu pievienota citiem novadiem. Ja notiktu apvienošana, tad 12% novada nākotni redzētu kopā ar Balvu novadu, bet 6% vēlētos apvienošanu ar Gulbenes novadu. 2% izvēlējušies Lubānas novadu, bet 1% atzīmējis atbildi "Cits variants", paskaidrojot, ka iespējamās teritorijas varētu būt gan Balvu, gan Gulbenes, gan Lubānas un Alūksnes novadi, kā arī ieteikuši izskatīt variantu par divu līmeņu pašvaldībām, kad daļa novada funkciju tiktu uzticēta apriņķu administrācijai.

"Iegūtos datus no anketām iekļausim kopējā novada prezentācijā, ko veidosim, lai paustu pašvaldības viedokli par administratīvi teritoriālo reformu un Rugāju novada darbības pārskatu desmit gadu griezumā, gatavojoties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ministra Jura Pūces (AP) vizītei mūsu novadā," skaidroja novada domes priekšsēdētāja Sandra Kapteine (Vienoti novadam).

Iepriekš Kapteine aģentūrai LETA pauda, ka aptauja nav referendums, bet iespēja noskaidrot iedzīvotāju viedokli, ko plānots prezentēt Pūcem kopā ar citu informāciju par novadā paveikto pēdējo desmit gadu laikā. Arī no ministra viņa vēlas sadzirdēt skaidru formulējumu par to, kādas iespējas novadam paver pievienošana Balvu novadam.

Kapteine klāstīja, ka daļa iedzīvotāju pauž atbalstu novada pievienošanu Rēzeknes vai Gulbenes novadam, turklāt ar Gulbeni Rugājus savieno labas kvalitātes ceļš. Taču vēsturiski Rugāji bijuši Balvu rajona sastāvdaļa. Viņa gan uzskata, ka Rugāju novads var pastāvēt arī pats par sevi.

Top komentāri

Jokstelis
J
Latvijas lielpilsēta Rugāji, kura veic lielas iemaksas citu pašvaldību budžetos, jūtas pašpietiekama. Labāk savi velni nekā sveši engeļi.
kode
k
Tad neprasiet izlīdzinošo maksājumu. Iztiekat ar savu naudu.
kolkoza galvenais agronoms
k
tas viss ir uiņā , pievienos un savienos nevienam kolkoza priekšsēdētājam nevaicājot un tas būs likumīgi , jo to nosaka likumdevējs
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas