Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Sestdiena, 7. septembris
Regīna, Ermīns

Siguldas centrā un Suntažos sāk ceļa remontdarbus, jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem

Siguldā un Suntažos sāk ceļa remontdarbus, jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem, vēsta Latvijas Valsts ceļi.

Šonedēļ sākas būvdarbi divos posmos uz reģionālā autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8):

Siguldas centrā pārbūvēs Raiņa un Ausekļa ielu (autoceļš P8) posmu no krustojuma ar Cēsu ielu līdz dzelzceļa pārbrauktuvei (12,50.–13,96. km), uzlabojot arī satiksmes drošību gan autobraucējiem, gan mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem;

Suntažos pārbūvēs valsts reģionālo autoceļu P8 un Rīga–Ērgļi (P4) krustojumu (47,9.–48,1. km)  par rotācijas apli, uzlabojot satiksmes drošību Suntažu centrā. Papildus šī  būvprojekta ietvaros paredzēts pārbūvēt Abzes tiltu, nojaucot esošo un uzbūvējot jauno tiltu.

Darbi abos objektos ilgs līdz 2025. gada rudenim.

Siguldā būvdarbu laikā satiksmi organizēs ar ceļazīmēm un vadstatņiem pa apbraucamiem ceļiem (pilsētas ielām), braukšanas ātruma ierobežojums līdz 30 km/h.

Projekta ietvaros pārbūvēs ceļa klātni un segumu, ieklās asfaltbetona segumu. Visā posmā izbūvēs jaunu energoefektīvu LED apgaismojumu un lietus ūdens kanalizāciju, kas būs savienota ar pilsētas lietus kanalizācijas tīkliem. Lai uzlabotu mazaizsargāto satiksmes dalībnieku drošību un pārvietošanās komfortu, izbūvēs jaunu gājēju un velobraucēju infrastruktūru – veloceļš atradīsies vienā autoceļa P8 pusē, bet ietve gājējiem – abās pusēs. Jaunā infrastruktūra būs savienota ar esošo Rīgas ielas, Raiņa ielas (P8) un Pils ielas gājēju un velobraucēju infrastruktūru. Gājēju / velo ceļš būs ar bruģa segumu, iekļaujoties pilsētas publiskās ārtelpas konceptā.

Projekta ietvaros arī pārbūvēs krustojumus, uzlabojot satiksmes drošību tajos:

  • Raiņa (P8) un Cēsu ielas krustojumā pēc pārbūves būs aizliegts kreisais manevrs no Gaujas ielas uz Cēsu ielu. Kreiso manevru varēs veikt nākošajā krustojumā ar Pils ielu, kas pēc pārbūves būs rotācijas aplis;
  • Raiņa (P8), Pils, Jāņa Čakstes un Oskara Kalpaka ielas krustojumu pārbūvēs par vienjoslas rotācijas apli. Šāds risinājums ļaus maksimāli saudzēt Pils ielas ozolu aleju un uzlabos satiksmes drošību vairāku ielu krustojumā;
  • Raiņa un Ausekļa ielas (P8) krustojumu pārbūvēs par rotācijas apli, kas arī uzlabos satiksmes drošību.

Šajā projektā ir noslēgts trīspusējs līgums ar Siguldas novada pašvaldību, un autoceļa posma pārbūves ietvaros tiks izbūvēts arī jauns ūdensapgādes un sadzīves kanalizācijas tīkls, elektroapgādes kabelis un koku apstādījumi, ko finansē Siguldas novada pašvaldība.

Darbus Siguldā uz autoceļa P8 veic SIA Vianova par līgumsummu 4 717 192,93 eiro (ar PVN), būvuzraudzību īsteno SIA ACM Projekts, pārbūves projekta autors ir SIA Projekts 3.

Šis reģionālā autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) posms ir iekļauts Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Administratīvi teritoriālās reformas ietvaros izstrādātajā ceļu remontdarbu programmā, un būvdarbi tiek līdzfinansēti no ES Atveseļošanas fonda (AF).

Ogres novada Suntažos 25. jūlijā sāks pārbūvi autoceļu Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) (47,9.–48,1. km) un Rīga–Ērgļi (P4)  (49,91.– 50,55. km) krustojumā – to pārbūvēs par rotācijas apli, pārbūvēs arī ceļu posmus pie krustojuma. Būvdarbu laikā satiksmi organizēs ar luksoforiem.

Abu autoceļu posmos pārbūvēs ceļa segas konstrukciju, izbūvēs lietus kanalizāciju, pārbūvēs sabiedriskā transporta pieturvietas.

Lai nodrošinātu mazaizsargāto satiksmes dalībnieku pārvietošanos, pārbūves posmos izbūvēs ietvi – uz autoceļa P4 Suntažu centrā (52,00.–52,50. km) un gar autoceļu P8 (47,85.–48,10. km) 300 m garumā – uz abām pusēm no krustojuma ar autoceļu P4. Apgaismojums tiks izbūvēts visas trases garumā.

Projekta ietvaros arī pārbūvēs tiltu pār Abzes upi uz reģionālā autoceļa P4 – to paredzēts nojaukt un vietā uzbūvēs jaunu monolītā dzelzsbetona rāmja tiltu. Satiksmi būvdarbu laikā organizēs pa pagaidu tiltu.

Darbus autoceļu P8 / P4 satiksmes mezglā veic SIA Baltija būve par līgumsummu 1 845 504,27 eiro (ar PVN), projekts tiek finansēts no valsts budžeta. Būvuzraudzību īsteno SIA Ceļu inženieri, pārbūves projekta autors ir SIA Projekts EAE.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas