Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Talsos slēdz bērnudārza grupiņu un attālinātās mācības nosaka vairāku ģimnāzijas klašu audzēkņiem

Covid-19 dēļ Talsos slēgta viena bērnudārza Ķipars grupiņa un attālinātās mācības noteiktas vairāku ģimnāzijas klašu audzēkņiem, aģentūra LETA uzzināja Talsu novada pašvaldībā.

Svētdien Talsu novada pašvaldība saņēmusi informāciju no kādas ģimenes par pozitīviem Covid-19 analīžu rezultātiem. Šīs ģimenes bērni apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi Ķipars un Talsu Valsts ģimnāzijas pamatskolas posmu.

Talsos jau augustā tika izveidota komisija, kas koordinē un kontrolē piesardzības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatīšanās novēršanai un mazināšanai izglītības iestādēs. Komisija, izvērtējot saņemto informāciju, pieņēmusi lēmumu no 5.oktobra uz divām nedēļām slēgt vienu Ķipars grupiņu. Savukārt Talsu Valsts ģimnāzijas audzēkņiem no 7. līdz 12.klasei mācību procesu organizēs attālināti un pamīšus.

Tas nozīmē, ka nedēļu klātienē mācīsies audzēkņi no 7. līdz 9.klasei, bet pēc tam skolēni no 10. līdz 12.klasei. Mācības attālināti katram posmam paredzētas vienu nedēļu.

Pieaugot inficēšanās gadījumu skaitam, Talsu novada pašvaldība pieņēmusi lēmumu no šodienas, 5.oktobra, līdz 18.oktobrim apmeklētājiem slēgt pansionātu Lauciene, arī pensionāru dienas centrā šajā laikā nenotiks nekādas nodarbības un pulcēšanās, norādīja pašvaldības pārstāve.

Piektdien, 2.oktobrī, Talsu novadā bija reģistrētas sešas ar Covid-19 inficētas personas, bet 4.oktobrī to skaits bija pieaudzis līdz 16. Jaunu saslimšanas gadījumu tieši Talsu novada pašvaldības darbinieku vidū pašlaik nav.

Pašlaik Talsos ir atvērts analīžu nodošanas punkts, ko koordinē un nodrošina E. Gulbja laboratorija. Tas atrodas V. Ruģēna ielā 2, bet uz analīzēm jāpiesakās iepriekš pa tālruni 28 635 872.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas