Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Turpmāk Covid-19 analīzes veiks visiem Kuldīgas slimnīcas Uzņemšanas nodaļas pacientiem

Ņemot vērā Covid-19 izplatību Kuldīgā, no 29. septembra Covid-19 analīzes tiek veiktas visiem Kuldīgas slimnīcas Uzņemšanas nodaļas pacientiem, neatkarīgi no simptomiem ar kuriem tie vērsušies pēc palīdzības, portālu Diena.lv informēja SIA Kuldīgas slimnīca sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa.

Kuldīgas slimnīcas galvenā ārste Svetlana Serpāne norāda, ka līdz šim tests tik veikts pacientiem ar sūdzībām par elpceļu saslimšanu, pneimoniju vai paaugstinātu ķermeņa temperatūru, kā arī personām, kuras bijušas kontaktā ar Covid-19 saslimušo, vai tiem, kuri atgriezušies no ārzemēm. Bet kopš 29. septembra šī kārtība ir mainīta un tests tiek veikts visiem pacientiem, kuri pēc palīdzības vēršas Uzņemšanas nodaļā. "Testa veikšana nekādā mērā neietekmē palīdzības sniegšanas veidu un ātrumu," skaidro Serpāne un uzsver, ka palīdzība tiek sniegta ikvienam, bez izņēmuma, neatkarīgi no sūdzībām, ievērojot visus piesardzības pasākumus.

Savukārt pacienti, kuriem paredzēta plānveida operācija vai plānveida manipulācija, aicināti paši ne agrāk kā 48 stundas pirms tam nodot analīzes un uz procedūru ierasties jau ar gataviem Covid-19 analīžu rezultātiem. Gadījumos, ja pacientam nav iespējams veikt Covid-19 analīzes minētajā laika periodā, slimnīca lūdz sazināties ar slimnīcas reģistratūru pa tālruni 63374000.

Kā norāda Kuldīgas slimnīcā, šāda kārtība noteikta, jo plānveida operāciju un vairāku plānveida manipulāciju laikā gaisā aerosola veidā izplatās izelpas pilieni, turklāt pacientam ar ārstu ir ciešs kontakts, kas ilgst vairāk nekā 15 minūtes. Šādas procedūras tiek uzskatītas par augsta riska, jo iespējama lielāka infekcijas pārnese gaisa pilienu veidā. Aerosolu ģenerējošas procedūras ir, piemēram, skābekļa inhalācija, vispārējās anestēzijas nodrošināšana, augšējā gremošanas trakta endoskopiskie izmeklējumi u.c.

Covid-19 analīžu noņemšanu veic E. Gulbja laboratorija speciāli tam piešķirtās telpās, kas atrodas Kuldīgas slimnīcas galā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas