Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ūdens līmenis Gaujā pie Carnikavas diennaktī cēlies par 1,2 metriem, Daugavā pie Zeļķiem - par 2,2 metriem

Ledus sastrēgumu dēļ pēdējā diennaktī strauji cēlies ūdens līmenis Gaujā pie Carnikavas un Daugavā pie Zeļķiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Otrdien pie Carnikavas ūdens kāpa par 1,2 metriem, sasniedzot 3,13 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta - augstāko atzīmi kopš 2005.gada janvāra vētras. Naktī uz trešdienu ūdens līmenis pazeminājās par pāris centimetriem.

Carnikavas pašvaldības priekšsēdētāja Daiga Mieriņa LTV Rīta panorāmā pastāstīja, ka pašlaik ūdens līmenis ir apstājies pie 2,10 metru atzīmes, bet kritiskā atzīme ir 2,40. Pašlaik faktiski ūdenī esot sešas mājas, kuru saimnieki savulaik iebilduši, ka gar tām tiek būvēts dambis, bet citiem īpašumiem pašlaik draudu neesot.

Ledus sastrēgums esot izveidojies ap 1,5 kilometru attālumā no Gaujas ietekas jūrā. Ieteka no ledus jau ir brīva, attiecīgi pašvaldība cerējusi, ka, ceļoties ūdens līmenim, sastrēgušais ledus ieplūdīs jūrā, tomēr tas vēl nav noticis.

Gaujā pie Siguldas un Valmieras ūdens līmenis ir zemāks nekā parasti palu laikā, tas nedaudz svārstās.

Arī Daugavas lielākajā daļā ūdens līmenis ir palu laikam zems, tas pakāpeniski paaugstinās, bet ledus sastrēguma dēļ pie Zeļķu tilta ūdens līmenis pēdējā diennaktī kāpis par 2,2 metriem un vēl turpina paaugstināties. Trešdien plkst.5 ūdens līmenis bija 5,65 metri virs stacijas nulles punkta; zemāko palieņu applūšana sākas no aptuveni sešiem metriem.

Pie Pļaviņām ūdens līmenis HES darbības ietekmē svārstās ierastajās robežās, pie Jēkabpils pēdējā diennaktī novērotas ūdens līmeņa svārstības pusmetra intervālā. Ūdens līmenis pie Jēkabpils trešdien plkst.5 bija 3,6 metri virs stacijas nulles punkta. Salīdzinājumam, 2018.gada janvārī ūdens līmenis Jēkabpilī bija par trim metriem augstāks.

Ogres upes lejtecē ūdens līmenis galvenokārt lēnām pazeminās. Lielupē pie Jelgavas un Kalnciema ūdens līmenis pagājušajā naktī pazeminājies vien par pāris centimetriem, pie Staļģenes un Mežotnes turpinās stabila ūdens līmeņa krišanās.

Lielākajā daļā Latvijas upju ūdens līmenis turpina pazemināties.

Jau ziņots, ka LVĢMC otrdienas vakarā Carnikavas novadā, Krustpils novadā, Pļaviņu novadā un Salas novadā izsludināja oranžo brīdinājumu ūdens līmeņa paaugstināšanās dēļ.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas