Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ventspilī Baltijas jūrā veiksmīgi atlaists ronis Arnoldiņš

Ventspils pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu šodien, 2. decembrī, Baltijas jūrā palaida pavasarī izglābto un Rīgas zoodārzā izaugušo roni Arnoldiņu, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Pasākumā piedalījās Ventspils valstspilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš, Ventspils Komunālās pārvaldes direktors Andris Kausenieks un Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza Zinātnes un izglītības nodaļas vadītāja Rebeka Šķērstiņa. Kā informēja R.Šķērstiņa, roņa palaišana jūrā šoziem ir īpašs izņēmums, jo ronis vasarā vēl nebija pietiekami uzņēmis svaru, lai varētu doties patstāvīgās dzīves gaitās plašajā jūrā. Tagad ronis ir labi uzbarojies un tas sver jau vairāk kā 40kg, tādēļ ronis ir spējīgs patstāvīgi doties zivju medībās Baltijas jūrā. Pirms roņa palaišanas jūrā tika izvērtēts tā veselības stāvoklis un spējas, saņemot atļauju no Lietuvas Jūras muzeja roņu rehabilitācijas centra speciālistiem.

Kā jau iepriekš tika ziņots, pelēko ronēnu Arnoldu uz Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu š.g. 4. aprīlī atveda Dabas aizsardzības pārvaldes inspektors no Majoru pludmales, kas tika atrasts novājināts un ar brūci ap aci. Ronēna svars atrašanas brīdī bija vien 12.6 kg. Tam nekavējoties tika sniegta medicīniskā palīdzība, kā arī nodrošināta turpmākā aprūpe un rehabilitācija. Pirmās divas nedēļas ronēns tika barots ar zivju “biezeni” trīs reizes dienā. Pusotra mēneša vecumā ronēns no siltajām iekštelpām tika pārvests uz āra voljēru, kur jau paša spēkiem, lielākā baseinā mācījās ēst zivis. Ronēnu, tam pamazām pieņemoties svarā, turpināja barot ar zivs gabaliņiem, vēlāk ar mazām siļķēm, pakāpeniski palielinot barības daudzumu līdz pat 3kg dienā. Jūlijā ronēns bija kļuvis patstāvīgāks, tādēļ tam bija arvien mazāks kontakts ar cilvēku. Līdz 30 - 40 kg uzbarotam pelēkajam ronēnam ir pietiekošas tauku rezerves, lai tas varētu bez ēšanas izdzīvot vairākas nedēļas, atšķirībā no vairuma dzīvnieku mazuļu.

Ventspils pilsēta jau daudzus gadus atbalsta ronēnus Rīgas Nacionālajā Zooloģiskajā dārzā, kā arī palīdz nelaimē nokļuvušu ronēnu glābšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas