Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jaunā Vienotība uz EP virza Dombrovski, Kalnieti un Ašeradenu

Partiju apvienības Jaunā Vienotība (JV) saraksta līderi Eiropas Parlamenta vēlēšanās būs Valdis Dombrovskis, Sandra Kalniete un Arvils Ašeradens, piektdien pavēstīja JV.

Dombrovskis arī būs JV kandidāts eirokomisāra amatam uz nākamo termiņu. Valdība vēl lems, kurš varētu būs Latvijas kandidāts uz šo amatu.

Iepriekš gan Kalniete bija paudusi, ka EP vēlēšanās vairs nepiedalīsies, taču Dombrovskis piektdien skaidroja, ka JV aicināja Kalnieti startēt ar otro numuru, kas būtu būtisks pienesums JV sarakstam, vēsta LETA.

Lēmumu par vēlēšanu saraksta līderiem šodien vienbalsīgi pieņēma partiju apvienības JV valde, kuras priekšsēdētājs, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš norādījis: "Esmu gandarīts, ka šodien Rīgā viesojas mans ilggadējs kolēģis Manfrēds Vēbers – Eiropā lielākās politiskās alianses, Eiropas Tautas partijas grupas, vadītājs Eiropas Parlamentā un mūsu kandidāts Eiropas Komisijas prezidenta amatam. JV ir daļa no šīs pilitiskās saimes, kas apliecina, ka mums ir spēcīgi sabiedrotie. Mūsu partiju apvienības saraksta līderi ir spēcīgas personības, ietekmīgi, pieredzējuši un cienīti politiķi Eiropas un pasaules mērogā."

Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis norādījis: "Strādājot Eiropas vadošā politiskā spēka Eiropas Tautas partijas (ETP) sastāvā, mēs varam efektīvi aizstāvēt Latvijas intereses. Vēlētāju uzticība ir demokrātisks mandāts tālākam darbam ES institūcijās. ETP kandidāta EK priekšsēdētāja amatam Manfrēda Vēbera vizīte Rīgā ir laba iespēja pārrunāt ar JV komandu Latvijai svarīgus jautājumus nākamā EP sasaukuma un nākamās Eiropas Komisijas darba kontekstā. Nākamajā EP sasaukumā Eiropā risināmi jautājumi, kas ir ļoti svarīgi arī Latvijai. Starp tiem jāmin ES daudzgadu budžets 2021. līdz 2027. gadiem, ES kopējās ārpolitikas un drošības politikas stiprināšana un cīņa ar viltus ziņu ietekmi uz demokrātiju. Saistībā ar Lielbritānijas izstāšanos no ES ir sagaidāms mazāks finansējuma apjoms ES budžetā, līdz ar to jāvelta nopietns darbs Latvijas interešu aizstāvēšanai finansējuma sadalē nākošajā periodā, īpaši uzsverot ES fondu pieejamību un lauksaimniecības tiešmaksājumu izlīdzināšanu.”

Eiropas Parlamenta deputāte, Eiropas Tautas partijas grupas viceprezidente Sandra Kalniete: “Es piekritu kandidēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās, lai gan tas nebija viegls lēmums. JV ir pienākuma partija – savulaik Valdis Dombrovskis ekonomiskās krīzes laikā uzņēmās vadīt valdību un nupat Krišjānis Kariņš izveidoja valdību politiskās krīzes brīdī. Līdz ar Kariņa kunga jaunajiem pienākumiem un noliekot deputāta mandātu, Latvija nedrīkst zaudēt savu ietekmi Eiropas Parlamentā jautājumos, kas saistīti ar Eiropas Savienības atbalstu Ukrainai, ar Eiropas Savienības noturību pret Krievijas radītajiem hibrīddraudiem. Tāpēc es sekoju šim pienākumam un, ja man būs dots vēlētāju mandāts, es strādāšu Eiropas Parlamentā un pārstāvēšu Latvijas intereses tikpat intensīvi, kā esmu to darījusi līdz šim.”

Saeimas deputāts, partijas Vienotība valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens savukārt norādījis, ka "JV ir politiķi ar pieredzi un zināšanām, kā pārstāvēt Latviju starptautiskā mērogā un strādāt Latvijas tautas vārdā Latvijas izaugsmei. Eiropas Tautas partijas grupa iestājas par vienotu Eiropu, kurā valstis netiek vērtētas pēc to lieluma, bet ir līdzvērtīgi partneri un sadarbojas kopīgam mērķim. JV ir gan pilnvērtīgs, gan ļoti ietekmīgs šī procesa dalībnieks, ko apliecina mūsu kandidātu saraksts Eiropas Parlamenta vēlēšanām.”

JV saraksta līderu prezentācijā piedalījās Eiropas Tautas partijas (ETP) grupas priekšsēdētājs Eiropas Parlamentā (EP) Manfrēds Vēbers.

JV ir partiju apvienība, ko veido sešas partijas – Vienotība, Kuldīgas novadam, Tukuma pilsētai un novadam, Valmierai un Vidzemei, Jēkabpils reģionālā partija un Latgales partija. Partiju grupa ir daļa no Eiropas Tautas partiju saimes, kas ir lielākā un ietekmīgākā frakcija Eiropas Parlamentā.

EP deputātu pilnvaru termiņš ir pieci gadi un šogad vēlēšanas visās Eiropas Savienības dalībvalstīs notiks no 23. līdz 26. maijam. Katrā ES dalībvalstī vēlēšanu norise notiek atbilstoši nacionālajai likumdošanai, Latvijā tās tiek rīkotas reizi piecos gados maija ceturtajā sestdienā – 25. maijā.

Papildināta visa ziņa

Top komentāri

yes!
y
Mafija arī Āfrikā ir mafija.
nu jā, nu jā
n
Marksa un Sorosa idejas dzīvo, kamēr par to kāds maksā stipendijas. Kad stipendijas būs beigušas, žurkas izklīdīs pa savām alām. Parex bankas glābšanas veiksmes stāsts bez vīģes lapas.
Juris
J
Lai Ašers padalās ar pieredzi par OIK ! Oink Oink :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas