Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

ĀM aicina ceļotājus pārliecināties par plānotajiem avioreisiem vulkānisko pelnu dēļ

Ārlietu ministrija iesaka iedzīvotājiem pirms doties ceļojumā sazināties ar galamērķa lidostām vai lidsabiedrībām un pārliecināties, vai plānotais reiss nav atcelts, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijas preses pārstāvji.

Ja reiss ir atcelts, tad neatliekamos gadījumos ministrija iesaka ceļotājiem meklēt alternatīvas iespējas, kā nokļūt galamērķī – izmantot autobusus, vilcienus vai automašīnas.

Atrodoties ārvalstīs, ārkārtas situācijās, problēmu un neskaidrību gadījumos, ceļotājiem ir iespēja pēc padoma un palīdzības vērsties Latvijas vēstniecībā attiecīgajā valstī.

Tāpat Ārlietu ministrija stingri iesaka jebkurai personai pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties konsulārajā reģistrā.

Jau ziņots, ka sestdien Īslandes dienvidaustrumos sākās visaktīvākā Grimsvētna vulkāna izvirdums. Vulkānisko pelnu dēļ ir slēgta Īslandes gaisa telpa un atcelti gan vietējie, gan starptautiskie avioreisi. Piemēram, šobrīd lidsabiedrības ir paziņojušas par reisu atcelšanu vairākās Lielbritānijas lidostās Skotijā un Ziemeļīrijā. Atcelti ir arī daži reisi uz Norvēģiju. Pelnu mākonis turpina virzīties uz dienvidiem Francijas un Spānijas virzienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas