Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

ĀM: Lavrova paziņojums ir pretrunā Latvijas un Krievijas pašreizējām attiecībām

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (Vienotība) paudis izbrīnu par Krievijas kolēģa izteikumiem saistībā ar nepilsoņu skaitu Latvijā.

„Esmu patiesi izbrīnīts par Krievijas ārlietu ministra teikto ANO Cilvēktiesību komitejas 16.sesijā, ka Latvijā tiekot hroniski pārkāptas nacionālo minoritāšu tiesības. Šāds paziņojums disonē ar pašreiz Latvijas un Krievijas attiecību pozitīvo dinamiku,” komentējis Kristovskis.

Ministrs uzsvēra, ka Latvijas likumi un spēkā esošās normas nacionālo minoritāšu jautājumos pilnībā atbilst Eiropas Padomes, EDSO un ANO standartiem un tā ir Latvijas iekšējā lieta.

“Katram nepilsonim Latvijā ir dotas iespējas naturalizēties. Taču to darīt vai nedarīt ir izvēle, kas paliek katra indivīda ziņā,” norādīja Latvijas ārlietu ministrs.

Jau ziņots, ka Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirmdien nosauca par apkaunojošu situāciju, ka Latvijā un Igaunijā dzīvo tik daudz cilvēku bez šo valstu pilsonības.

"Īpaša uzmanība jāvelta uzdevumam nodrošināt nacionālo minoritāšu tiesības, it īpaši tādas apkaunojošas situācijas kā hroniskā nepilsonības problēma Latvijā un Igaunijā kontekstā," Lavrovs paziņoja, uzstājoties Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Cilvēktiesību padomes 16.sesijā Ženēvā.

"Mēs gribētu panākt pilnīgu atbilstošo Eiropas Padomes, EDSO, ANO komisijas rekomendāciju izpildi rasu diskriminācijas likvidēšanai," atzina Krievijas ministrs.

Viņš paskaidroja, ka savu ieguldījumu šo problēmu risināšanā varētu dot arī ANO Cilvēktiesību padome, "kas jau iepriekš ir pierādījusi.. ka spēj pieņemt efektīvus lēmumus".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas