Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ārlietu ministrija aicina ceļotājus nedoties uz Japānu

Ārlietu ministrija iesaka ceļotājiem nedoties uz Japānu, ja vien ceļojums nav neatliekams, portālu Diena.lv informēja ministrijas pārstāvji.

“Aicinām ceļotājus, kuri pašlaik atrodas valstī, pastiprināti sekot līdzi televīzijai, radio un citiem medijiem un nepieciešamības gadījumā rīkoties saskaņā ar vietējo varas iestāžu norādījumiem,” uzsvēra Ārlietu ministrijā.

Saistībā ar spēcīgo zemestrīci, kas notika 11.martā Japānas Ziemeļaustrumos, un pēc tās izraisītā cunami, Japānas prefektūrā Fukušima esošajā AES Fukušima 1 ir vērojamas būtiskas problēmas ar vairākiem tās kodolreaktoriem. Ņemot vērā paaugstināto radiācijas līmeni, Japānas valdība ir izsludinājusi evakuācijas zonu 30 km apkārtnē ap minēto AES. Ārlietu ministrija aicināja Latvijas valsts piederīgos pamest teritoriju, kas ir 80 km rādiusā no bojātās Fukušimas AES 1.

Ārlietu ministrija aicina tās personas, kuras vēlas izceļot no Japānas, izmantot starptautiskos komercreisus, biļetes iegādājoties pie pakalpojuma sniedzēja vai tūrisma aģentūrās.

Ārlietu ministrija stingri iesaka jebkurai personai, kura dodas uz minēto valsti, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties konsulārajā reģistrā.

Latvijas vēstniecība turpina darbu pastiprinātā režīmā. Darba laikā tā ir sazvanāma pa tālruni 03-3467-6888, ārpus darba laika vēstniecības darbinieki ir sazvanāmi pa konsulāro tālruni 080-3449-0093. E-pasts: [email protected].

Ministrija aicināja tos Latvijas valstspiederīgos, kuri par savu atrašanos Japānā nav informējuši vēstniecību, to darīt, izmantojot augstākminēto e-pasta adresi vai arī zvanot uz Konsulāro departamentu pa diennakts dežūrtālruni Latvijā:+371 29287398.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas