Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ašeradens: Vienotības stājas atgūšana bija nevis brīnums, bet smaga darba rezultāts

Partijas Vienotība stājas atgūšana bija nevis brīnums, bet smaga darba rezultāts, šodien politiskā spēka kongresā sacīja tā vadītājs, Saeimas deputāts Arvils Ašeradens.

Ašeradens atgādināja, ka patlaban Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) kopā ar koalīcijas partneriem strādā pie nākamā gada budžeta, kā lielu un sarežģītu puzli liekot vienu pie otra priekšvēlēšanu solījumus, ultimātus, vajadzības, tādējādi būvējot svarīgāko politisko dokumentu.

Politiķis atgādināja, ka pēdējie gadi Vienotībai bijuši sarežģīti - politiskais spēks bija iekļuvusi intrigu atvarā, aktualizējot jautājumu "būt vai nebūt" jautājumu. Pieņemot vairākus smagus lēmumu, partijai izdevās piecelties no smaga klupiena - atgriezties politiskajā arēnā daudz pieredzējušākai un gudrākai, vērtēja Ašeradens.

"Daudzi varētu teikt, ka tas ir Vienotības piedzīvots brīnums. Mūsu reitings tagad jau pārsniedz 10%. Mēs esam pārstāvēti valdībā, esam uzņēmušies trauslas koalīcijas vadību. Mūsu primārais uzdevums ir ne tikai nepievilt uzticēšanos, bet visiem spēkiem to vairot. Tas nebija brīnums, ka atguvām stāju - tas ir smaga darba rezultāts," sacīja partijas vadītājs.

Viņaprāt, svarīgākie paveiktie darbi partijas atdzimšanā bija Vienotības jaunās vērtībdeklarācijas pieņemšana, reģionālo partiju atbalsts un Kariņa piekrišana kļūt par premjeru.

"Attālināšanās no sākotnējām vērtībām kļuva par klupšanas akmeni. Spēja vienoties par vērtībām bija pamats jaunajai partiju apvienībai, saprotot, ka starp mums daudz kas ir tāds, kas mūs vieno, nevis šķeļ," sacīja Ašeradens.

Pirms 13.Saeimas vēlēšanām lielākais izaicinājums bija spēcīgs premjera amata kandidāts, pavēstīja politiķis, piebilstot, ka Kariņam nu ir izdevies izveidot vienu no komplicētākajām valdībām Latvijas vēsturē.

"Pateicoties smagam darba pārvarējām partijas eksistenciālo vērtību krīzi. Vienotības pienākums ir realizēt godīgu, profesionālu un atbildīgu politiku, lai spētu veidot Latvijas attīstības ceļa karti," pauda politiķis.

Ašeradens uzsvēra, ka 2020.gada budžets ir izaicinājums, kurā jāspēj piekāpties un rast savstarpējus kompromisus. "Situācija ir sarežģīta, bet tā ir atrisināma. Ikdienas sarežģījumos svarīgi vērtēt kopainu. Koalīcijā ir gan dziļas pretrunas, gan liels potenciāls lielām pārmaiņām. Koalīcijā ir kopīga vēlme pēc labām pārmaiņām," vērtēja deputāts.

Vienotības galvenais stratēģiskais uzdevums ir mobilizēties 2021.gada pašvaldības vēlēšanām. Ašeradens uzsvēra, ka pienācis laiks Rīgā atgriezt tās spožumu. Tāpat būtiski partijai piesaistīt jaunus cilvēkus.

Domājot par Vienotības valdes vēlēšanām, Ašeradens partijas biedrus mudināja domāt par dzimumu līdztiesību. Viņš akcentēja, ka vienlīdzībai būtu jākļūst par partijas mērķi.

"Gaidāms sarežģīts laiks. Politika nav vienkārša, bet Vienotībai jāseko savai sirdsapziņai, necenšoties sacensties ar populistu dāsnajiem solījumiem," uzsvēra partijas vadītājs.

Top komentāri

Udo Ulbergs
U
Kur gan gaišā latviešu tauta ņem tādus melotājus? Vai šo tipu melošana ir ģenētiski nostiprināta jeb tikai laikmeta ētosa determinēta izpausme? Vai viņi jau ir piedzimuši nelietīgi melotāji jeb melo tāpēc, ka bez melošanas viņi nevar sevi prezentēt gaišajai latviešu tautai, kura ciena tikai melotājus, bet neciena gudrus un godīgus cilvēkus?
melnais humors
m
Vienotība nekādu stāju nav atguvusi. Manuprāt, tā bija un joprojām ir organizēta ekonomikas noziedznieku banda.
.
.
Smagu intrigu rezultāts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas