Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ašeradens: JV ir gatava uzņemties atbildību par valdību un to veidot

Jaunā vienotība (JV) ir gatava uzņemties atbildību par valdību un to veidot, piektdien preses konferencē sacīja finanšu ministrs, JV politiķis Arvils Ašeradens.

Viņš pauda gandarījumu, ka beidzot ir skaidrība un var virzīties uz priekšu ar valdības veidošanu. Piecām partijām JV izteica piedāvājumu, bet trīs partijas ir izteikušas vēlmi strādāt, atzīmēja finanšu ministrs.

"JV ir sistemātiska partija, kas strādā Eiropas Parlamentā, Eiropas Komisijā, valdībā, pašvaldībās un mūs atbildība nebaida, esam gatavi strādāt, lai atrisinātu tiešām sarežģītu situāciju un atrast labākos risinājumus ar partneriem, kuri vēlas strādāt," norādīja JV politiķis.

Ašeradens ir pārliecināts, ka izdosies izveidot valdību pietiekami ātrā tempā.

Saeimas JV frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Edmunds Jurēvics pauda, ka JV ieskatā laikā, kad Krievija ir iebrukusi Ukrainā un Aleksejs Rosļikovs un Ainārs Šlesers cenšoties destabilizēt situāciju valstī, valstiskām partijām bija jānoliek malā savstarpējie ķīviņi, ideoloģiskās cīņas un jāvienojas kopīgam darbam.

Pēc Jurēvica vārdiem, JV virzītā premjera amata kandidāte Evika Siliņa (JV) mēģināja valstiskās partijas pārliecināt, ka jāvienojas kopīgam darbam valsts labā, bet nav iespējams nevienu pārliecināt, ja nevēlas strādāt, apgalvoja JV politiķis. Šobrīd darbam ir atsaukušās tās partijas, kas esot gatavas strādāt un darīt smagu, valstisku darbu, nemaz nodarboties ar populismu, teica Jurēvics.

Ašeradens un Jurēvics uzsvēra, ka Ministru prezidenta amatam nominētajai Siliņai ir pilns JV un "Vienotības" valdes un organizācijas atbalsts.

Kā ziņots, pie nākamās valdības veidošanas pirmdien, 4.septembrī, turpinās strādāt JV, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Progresīvie", šodien preses konferencē paziņoja Sliņa (JV).

Šāds paziņojums seko pēc tam, kad AS pavēstīja, ka ir nolēmis nepievienoties JV, ZZS un "Progresīvo" valdībai.

Siliņa piebilda, ka "durvis zināmā mērā ir joprojām atvērtas" tām partijām, kas ir gatavas nolikt malā savus ideoloģisko uzstādījumus un vienoties par darāmo.

Taču nav laika līdz šim piedzīvotām "tukšām runām un garām tango dejām" koalīcijas veidošanā, uzsvēra premjera amata kandidāte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas