Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Bērziņš: Latvija dalību ES un NATO varēja izmantot prasmīgāk

Latvija gan dalību NATO, gan Eiropas Savienībā (ES) līdz šim nav pietiekami izmantojusi, to varēja darīt prasmīgāk, atzīst kādreizējais Latvijas ārlietu ministrs, tagad vēstnieks Austrijā Indulis Bērziņš."Manuprāt, šie teicamie instrumenti – NATO kā drošība un ES kā papildu atbalsts un līdzekļi – nav pietiekami izmantoti, to varēja darīt prasmīgāk un racionālāk.

Taču bija pieredzes trūkums, krīzes, kas daudzējādā ziņā noveda pie pašreizējās situācijas," viņš atzīst.Komentējot citu valstu izpratni un problēmas Latvijā, viņš arī norāda, ka "Eiropas galvaspilsētās ļoti labi izprot kā mūsu vēsturi, tā pašreizējo situāciju"."Man netiek uzdoti muļķīgi jautājumi," atzīst vēstnieks un vienlaikus uzsver, ka, runājot par krīzi, jāatcerās 80.-90.gadu mija."Ja kāds saka, ka tad cilvēki dzīvoja labāk, viņam ir vai nu problēmas ar atmiņu, vai gribas mānīt sevi un citus. Par to, ka kaut kas sagrauts, sabrucis. Nebija taču citas iespējas, jo izstājāmies no PSRS, lielā savienība sabruka, līdz ar to viss noieta tirgus, uz ko orientējās Latvijas PSR, bija pazudis. Manā uztverē, tālākos 20 gadus nosvītrot ar treknām melnām strīpām būtu mazohisms. (..) Ticībai sev ir liela nozīme. Tie nebija vienkārši uzdevumi, ko paveicām," norāda diplomāts, šo uzdevumu skaitā minot gan neatkarības atjaunošanu, gan PSRS armijas izvešanu un iestāšanos ES un NATO."Ir daudzas valstis, kuras tagad grib iestāties šajās organizācijās, bet pagaidām nav tādas iespējas. Mēs izmantojām īsto iespēju loku un īsto momentu. Tas bija pareizi un labi, jo mums būtu vēl vairāk problēmu, ja Latvija paliktu ārpus ES un NATO," savu pārliecību paudis Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar mazāku pensiju

Vairāki faktori ilgtermiņā negatīvi ietekmē sieviešu pensijas apjomu.

Ārlietu ministrijā nomainīs valsts sekretāru

Līdzšinējais Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs kļūs par vēstnieku, bet viņa vietā plānots apstiprināt ministrijas valsts sekretāra vietnieku - politisko direktoru Andžeju Viļumso...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas