Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Boķis izstājies no partijas Valmierai un Vidzemei

Saeimas deputāts Inesis Boķis izstājies no partijas Valmierai un Vidzemei, trešdien preses pārstāvjus informēja Valmieras domes priekšsēdētājs un partijas vadītājs Jānis Baiks (-Valmierai un Vidzemei).

Partijas valdes sēdē nolemts, ka tā uz nākamajām Saeimas vēlēšanās turpinās jau iesākto sadarbību ar politisko spēku Vienotība. Kā informēja Baiks, nesaskaņas ar Boķi radušās, jo bijuši dažādi redzējumi par to, ar kuru lielo partiju sastrādāties nākamajās parlamenta vēlēšanās.

Vaicājot, vai zināms, kurš pārstāvēs Valmieru, kandidējot uz Saeimu, Baiks norādīja, ka par to vēl tiek spriests.

Jau ziņots, ka Boķis, kurš bija Vienotības sadarbības partijas Valmierai un Vidzemei biedrs un valdes loceklis nolēma izstāties no Vienotības Saeimas frakcijas. Tādu pašu lēmumu pieņēma arī deputāts Viktors Valainis, kurš ir Jēkabpils reģionālās partijas biedrs. Arī šī ir Vienotības sadarbības partija.

Gan Boķis, gan Valainis savu izstāšanos no Vienotības frakcijas pamatoja ar Saeimas balsojumu par deputātes Ingunas Sudrabas (NSL) atsaukšanu no "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas. Abi minētie deputāti balsojumā atturējās, lai gan viņu frakcijas biedri atbalstīja Sudrabas atsaukšanu.

Boķis iepriekš pieļāva iespēju rakstīt iesniegumu par iestāšanos vienā no Zaļo un zemnieku savienību veidojošajām partijām - LZS. Viņš arī neizslēdza iespēju kandidēt vēlēšanās no ZZS saraksta, ja tiktu panākta šāda vienošanās.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis skaidroja, ka lēmumi par Boķa iespējamu pievienošanos LZS un startēšanu Saeimas vēlēšanās ir partijas attiecīgās reģionālās nodaļas rokās. Brigmanis personīgi atbalstot Boķa pievienošanos LZS.

Top komentāri

Latvija var!
L
Kādreiz vien kārtīgs vīrs Valmierā, kad Boķis no zaļajiem pārrāpās pie oranžajiem, teica: "Inesi, no zaļa par oranžu pārkrāsoties ir viegli, bet atpakaļ par zaļu- nekad." Kā redzams, viss ir iespējams, arī no zaļa pārtapt atkal par zaļu. Tas nekas, ka pa vidu ir bijušas visas varavīksnes krāsas, gan tiešā, gan pārnestā nozīmē.
ko nu?
k
Ko nu citu darīt, ka sēžot Saeimā cilvēks saglabā tikai kvalifikāciju mainīt partijas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas