Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +19 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

CVK apstiprina kārtību iecirkņu veidošanai uz kuģiem

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien apstiprināja kārtību, kādā var izveidot vēlēšanu iecirkņus uz kuģiem, kā arī lēma par dažu vēlēšanu iecirkņu slēgšanu.

Atbilstoši Saeimas vēlēšanu likumam vēlēšanu iecirkņus var izveidot uz kuģiem ar Latvijas karogu, kas pierakstīti Latvijas Republikā, informē CVK informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Priekšlikumu par vēlēšanu iecirkņa izveidošanu uz kuģa CVK var iesniegt kuģa īpašnieks. Pieprasījums jāiesniedz ne vēlāk kā sešdesmit dienas pirms vēlēšanu dienas. 10.Saeimas vēlēšanās CVK šādus priekšlikumus pieņems līdz 3.augustam.

Lai būtu iespējams izveidot vēlēšanu iecirkni uz kuģa, tā telpām jābūt piemērotām vēlēšanu iecirkņa komisijas darbam, tai skaitā, jānodrošina aizklāta balsošana. Vienlaikus uz kuģa jābūt vismaz trīs apkalpes locekļiem, kas ir Latvijas pilsoņi un piekrituši strādāt vēlēšanu iecirkņa komisijā. Šiem pilsoņiem jābūt vecumā no 18 gadiem, jāprot latviešu valoda un jābūt vismaz vidējai vispārējai izglītībai.

Vēlēšanu iecirkni uz kuģa paredzēts veidot tajā gadījumā, ja kuģa plānotie reisi ir ilgāki par divdesmit piecām dienām un vēlēšanu dienā kuģis atradīsies jūrā.

CVK šodien apstiprināja arī pašvaldību iesūtītās izmaiņas Latvijas vēlēšanu iecirkņu sarakstā. Izmaiņas tika izdarītas Rīgas, Jūrmalas un Jelgavas pilsētu, kā arī Daugavpils, Carnikavas, Cēsu, Kuldīgas, Līvānu, Neretas, Priekules, Riebiņu un Vaiņodes novadu vēlēšanu iecirkņu sarakstos.

Lielākā daļa izmaiņu bija saistītas ar vēlēšanu iecirkņu adrešu vai nosaukumu maiņu, taču CVK atbalstīja arī Jelgavas pilsētas domes ierosinājumu slēgt vēlēšanu iecirkni a/s Jelgavas būvmateriālu kombinātā un Priekules novada domes ierosinājumu slēgt iecirkni kādreizējās Priekules pagasta padomes telpās. Tāpat šodien tika apstiprināts arī Carnikavas novada domes ierosinājums par jauna vēlēšanu iecirkņa izveidošanu Kalngalē.

10.Saeimas vēlēšanās Rīgā pirmo reizi vēlēšanu iecirknis tiks izvietots arī lielveikalā – tirdzniecības centrā Spice Home. Šis būs tuvākais vēlēšanu iecirknis pa ceļam uz lidostu.

10.Saeimas vēlēšanas notiks šā gada 2.oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas