Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Darbs pie valdības deklarācijas ir pabeigts

Topošās koalīcijas partiju pārstāvji piektdien pabeidza darbu pie valdības deklarācijas - daudz pārmaiņu dokumentā vairs nav gaidāmas, sarunā atklāja topošās koalīcijas partiju apvienības Jaunā vienotība (JV) politiķis un potenciālais finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

Tāpat partneri piektdien ir pabeiguši diskutēt par koalīcijas līguma galvenajiem jautājumiem - piemēram, kā koalīcija risinās jautājumus, ja veidosies atšķirīgi viedokļi. Lai risinātu šādas situācijas, tikšot veidotas sadarbības padomes, norādīja JV pārstāvis.

 
Tāpat politiķi esot sprieduši, kuros jautājumos koalīcijā ir jāpanāk vienprātība, pirms tie tiek virzīti tālāk. Kā svarīgākos Ašeradens minēja grozījumus Satversmē un ar valodas jautājumiem saistītas ieceres.
 
Arī koalīcijas līgums ir praktiski gatavs - vēl ir jāvienojas vien par formulējumiem, taču būtisku domstarpību nav, pauda politiķis. Viņš atzīmēja, ka pirmdien varētu noslēgties diskusijas par šo dokumentu.
 
Koalīcijas līguma parakstīšana notiks trešdien, 14.decembrī, plkst.9.
 
Ašeradens norādīja, ka topošās koalīcijas partneriem vēl ir jāprecizē virkne jautājumu saistībā ar ministriju atbildības jomu pārdali. Pirmdien partijas vēl plānojot diskutēt par digitalizācijas jomas pārlikšanu Reģionālās attīstības un digitalizācijas ministrijas atbildībā.
 
Kā ziņots, koalīcijas līgumā JV noteikti vēlēšoties paturēt tiesības balsot atšķirīgi jautājumos, kas ir saistīti ar Stambulas konvencijas ratificēšanu un Civilās savienības likumu, atzīmēja Ašeradens.
 
Kā pauda politiķis, jautājumi, par kuriem koalīcijas partneri varēs saglabāt atsevišķu nostāju no pārējām valdības partijām, esot iezīmējušies jau valdības deklarācijas izstrādes laikā, tāpēc lielākoties par tiem jau ir skaidrība.
 
Jaunās valdības veidošanas sarunas vada 14.Saeimas vēlēšanās uzvarējušās JV līderis, līdzšinējais Ministru prezidents Kariņš. Plānots, ka valdošajā koalīcijā būs un valdību veidos JV, AS un Nacionālā apvienība, kurām kopā Saeimā ir 54 deputātu mandāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas