Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Delna nepiekrīt ST spriedumam Rucavas novada plānojumu lietā

Delna nepiekrīt Satversmes tiesas (ST) spriedumam Rucavas novada plānojumu lietā un uzskata, ka Satversmes tiesa ir formāli vērtējusi pašvaldības pieļautos pārkāpumus. Delna vērtē iespējas vērsties starptautiskajās institūcijās, lai panāktu pretlikumīgo teritorijas plānojumu atcelšanu.

Kā portālu Diena.lv informēja Delnas Interešu aizstāvības un juridiskās palīdzības centra vadītāja Aiga Grišāne, Rucavas (iepriekš Dunikas) pašvaldības pieļautie procesuālajie pārkāpumi, paredzot vēja elektrostaciju būvniecību bijušā Dunikas pagasta teritorijā, ir būtiski ietekmējuši plānojuma rezultātu, kā rezultātā radīti ierobežojumi pieteicēju īpašumtiesībām un tiesībām dzīvot labvēlīgā vidē.

“Dunikas teritorijas plānojuma izstrādes gaitā nav veikts Stratēģiskais ietekmes uz vidi novērtējums, kas ir obligāts nacionālo un Eiropas Savienības tiesību priekšnoteikums plānojuma izstrādē, ja tiek paredzēta vēja elektrostaciju būvniecība. Turklāt, paredzētā vēja zona, kas aptver aptuveni trešo daļu pagasta teritorijas, iekļauta teritorijas plānojumā slepeni – pašā pēdējā brīdī, neiesaistot lēmuma pieņemšanā ne iedzīvotājus, ne arī saņemot institūciju atzinumus,” norāda Aiga Grišāne.

Pēc Delnas pārstāvju domām, Satversmes tiesa spriedumā ir absolutizējusi nepieciešamību attīstīt vēja enerģijas ražošanu, nostādot to augstāk par citām iedzīvotāju tiesībām.

Jau ziņots, ka Satversmes tiesa (ST) atzinusi par Satversmei atbilstošu Rucavas novada teritorijas plānojuma daļu, kurā noteikta vēja enerģijas ieguves zona.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas