Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Domburs: Zatleram ir vāji konkurenti

Eksprezidenta Valda Zatlera topošā Zatlera Reformu partija (ZRP) varētu izturēt konkurenci, jo pašlaik arī viņa politiskie sāncenši ir vāji. Šādu viedokli intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja žurnālists un politikas vērotājs Jānis Domburs.Uz lūgumu vērtēt Zatlera izredzes ilgstoši vadīt partiju un spēt ietekmēt politiskos procesus Latvijā, Domburs sacīja, ka Zatleram ir vāji konkurenti, tāpēc viņš "var pavilkt.

Līdz ar to no konkurences viedokļa Zatleram vieta ir"."Ja pašlaik katra partija izliek sabiedrībai priekšā savu politiķu TOP-5, tad neviena partija ar saviem pieciem vislabākajiem cilvēkiem nevar radīt pārliecību, ka šie tad var vadīt valsti. Nevienai partijai, arī "Vienotībai", nav tādu piecu cilvēku, kas pārliecinātu par savām spējām. "Vienotības" līderi pa šo laiku ir zaudējuši savu uzticamību, nav spējuši pārliecināt ar kompetenci," pastāstīja žurnālists.Viņš gan norādīja, ka vairāk bažītos ne tik daudz par cilvēkiem, cik par ZRP ideoloģiju. Ielūkojoties partijas manifestā uzskaitītajos desmit punktos, nav skaidrs, piemēram, "kas ir mūsējie, kuri stāv un krīt par Latviju? Kas stāv, kur stāv un kur ir jākrīt? Ko nozīmē – "godāt latviešu valodu"?""Tas [ZRP manifests] ir pilns ar frāzēm, kuras dzirdētas jau simtiem reižu. Bet es šeit neredzu ideoloģisko ceļu. Un te ir viena cita problēma – bieži vien personāliju relatīvi ātrās nomaiņas daudzās partijās liecina, ka daudzi cilvēki ir nākuši politikā tikai uz viļņa, bez pamatīgi izsvērtas motivācijas un principiem vai arī ar gaužām savtīgu motivāciju. Un tas ir viens no cēloņiem arī partiju idejiskai dreifēšanai un īsajām pastāvēšanām. Visi šie riski attiecas arī uz Zatlera partiju neatkarīgi no personāliju pirmā iesaukuma un pirmajiem lozungiem," klāstīja Domburs.Viņš uzsvēra, ka partiju ideoloģiskās lietas ir svarīgas valsts politikai, kā arī Latvijas tālākam kursam."No vienas puses, cilvēki ir noguruši, un viņi pieprasa ēst un noteiktu vidi, bet, no otras puses, cilvēkiem, kaut vai zemapziņas līmenī, bet ir svarīgi saprast, ko konkrētais politiskais spēks piedāvā. Kā tiks risinātas bezdarba problēmas, kāda būs izglītības reforma un kas notiks ar veselības sistēmu. Cilvēki ir dažādi, un viens varbūt saprot komplicētāk šīs lietas, cits kādā miestā uz pohām – primitīvāk, bet šīs ziņas, kas nāk no partijām, tiek uztvertas," teica Domburs.Jau vēstīts, ka 23.jūlijā notiks Zatlera Reformu partijas dibināšanas kongress. Savukārt 13.augustā ZRP pulcēsies kongresā, lai apstiprinātu partijas programmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas