Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

DP pārbauda internetā izplatīto aicinājumu uz piketu

Drošības policija sākusi pārbaudi par internetā izplatīto aicinājumu doties uz piketu 13.novembrī pie Saeimas un Doma laukumā, aģentūrai BNS apstiprināja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Pēdējās dienās internetā, piemēram, portālā draugiem.lv dažādos veidos anonīmi izplatīts aicinājums 13. novembrī pulcēties uz protesta akciju pie Saeimas Doma laukumā.

Aicinājumā minēts, ka valsts patlaban vēl tikai sāk taupīt un atņemšot vēl, turklāt ne jau sev, tāpēc tam ir jāpretojas, rīkojot lielu piketu.

Uz protesta akciju ikviens aicināts ņemt līdzi draugus un vecākus. Aicinājumi uz vardarbību izplatītajā aicinājumā nav minēti.

Jau ziņots, ka šogad 13.janvārī Doma laukumā esošā miermīlīgā protesta akcija pret valdības nespēju risināt problēmas pārauga vardarbīgos grautiņos gan pie Saeimas, gan citviet Vecrīgā.

Šodien Diena.lv uz internetā izplatīto aicinājumu norādīja arī iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL). Protesta akcija Bauskā nebija demokrātijas izpausme, viņa norādīja. Tā bija provokatīva darbība, kurā tika iesaistīti mazi bērni un veci cilvēki, kas paši varēja ciest, sacīja ministre. Policija par protestu Bauskā uzsākusi kriminālprocesu.

Atgādinām, ka pirms nedēļas Bauskas iedzīvotāji izgāja nesankcionētā piketā, bloķējot divus valsts nozīmes tiltus. Iedzīvotāji tādējādi pauda savu viedokli par vietējās slimnīcas slēgšanu, kas tiek pārveidota par aprūpes slimnīcu. Pret cilvēkiem izgāja policijas specvienība Alfa, un ceļi tika atbrīvoti. Ministre L.Mūrniece uzskata, ka ir svarīgi noskaidrot Bauskas protesta akcijas organizētājus.

“Pirmkārt, policijai ir jānoskaidro, kas pasākumu organizēja. Jau šobrīd internetā klejo uzsaukumi organizēt līdzīgas akcijas, kas var pārvērsties masu nekārtībās. Cilvēki ir jāpasargā no dažu provokatoru mēģinājumiem radīt valstī masu nekārtības. Es redzu internetā uzsaukumus uz masu nekārtībām, kas ar likumu ir aizliegts.”

Viņa stāsta: pastāvēja liela iespēja, ka Bauskas protesta akcija pāraug masu nekārtībās, ko policijas specvienība neesot pieļāvusi. Masu nekārtības, viņasprāt, varēja radīt šoferi, kas bija spiesti gaidīt, jo “dusmīgi bija cilvēki, kas nokavēja prāmjus, lidmašīnas.” Ir tiesības paust viedokli un demokrātiju, bet tas nenozīmē to pašu, ko anarhija, un Bauskā tā absolūti nebija demokrātijas izpausme, viņa teica.

Savukārt Valsts policijas pārstāvis Aigars Bērziņš Diena.lv norādīja, ka Bauskas iecirkņa policisti ir sākuši kriminālprocesu pēc Kriminālprocesa 20.nodaļas – par iespējami noziedzīgu nodarījumu pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību. Policisti pārbaudīs, vai protesta akcijas laikā ir bijusi kāda noziedzīga darbība.

(papildināta ar pirmajām rindkopām)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas