Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Endziņš: "Pieklibo" valdības deklarācijas kvalitāte

Valdības deklarācijas izstrāde noritējusi ļoti sasteigti, kādēļ "pieklibo" tās kvalitāte, uzskata Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Viņaprāt, darbam pie šī valstiski nozīmīgā dokumenta būtu veltāms ievērojami lielāks laiks, un uzņēmēju vērtējumam deklarācija būtu nododama vienlaicīgi ar izvērstu deklarācijas īstenošanas rīcībplānu.

"Tāpat kā partiju priekšvēlēšanu programmās arī valdības deklarācijā netiek sniegtas konkrētas atbildes, kādus praktiskus soļus sperot izvirzītie mērķi tiks sasniegti," norādīja J.Endziņš, kā piemēru minot valdības solījumu darbaspēka nodokļus samazināt par 9 procentpunktiem. "Virziens pareizs, taču, ja vieni nodokļi tiek pazemināti, ir skaidrs, ka citus nāksies celt. Atbilde - kurus - deklarācijas tekstā sniegta netiek, bet tieši tas ir uzņēmējus visvairāk interesējošais jautājums."

Uzņēmējiem netop skaidrs arī, kādi ir jaunās valdības izvirzītie mērķi un kā tie tiks sasniegti būvniecības politikas jomā, vai un kad tiks virzīts reversā PVN maksāšanas jautājums būvniecībā, kā tiks nodrošināta publiskā - privātā partnerība infrastruktūras projektu īstenošanā, kādu "makšķeri" jaunā valdība gatavo starptautisko investoru piesaistei.

Iepazīstoties ar valdības deklarāciju, nerodas visaptverošs priekšstats par sistemātisku cīņu ar ēnu ekonomiku, kurai vajadzētu būt vienai no valdības prioritātēm, netop skaidrs, kā valdība iecerējusi apkarot kontrabandu, kā cīnīties ar aplokšņu algu maksāšanu, kas nereti notiek uz dividendēs izmaksātā finansējuma rēķina; netiek pieminēta arī sen solītā nodokļu parādu amnestijas likumprojekta virzīšana, skaidroja uzņēmēji. "Iespējams, ka, ieraugot valdības deklarācijas rīcīplānu, atbildes uz vairākiem no šiem jautājumiem saņemsim, bet pagaidām uzņēmējiem skaidrības par to, kā būs, nav," vērsa uzmanību J.Endziņš, uzsverot, ka LTRK pārstāvji ir gatavi nekavējoties iesaistīties un palīdzēt ar ekspertīzi valdības deklarācijas rīcībplāna izstrādē.

Jau ziņots, ka Zatlera reformu partija, partija Vienotība un Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, kā arī neatkarīgie deputāti Jānis Junkurs, Klāvs Olšteins, Gunārs Rusiņš, Elīna Siliņa, Jānis Upenieks un Viktors Valainis ir vienojušies izveidot valdību, kuras darbībā tiek īstenota tāda politika, kas balstīsies uz ekonomiskās izaugsmes, stingras fiskālās atbildības, ilgtspējas un sociālās solidaritātes un nozaru savstarpējas sadarbības principiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas