Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

FOTO: Dzerot alu, nodibina Pēdējo partiju

Mūzikas klubā Nabaklab šovakar nodibināta Pēdējā partija, kopsapulci vadīja Roberts Gobziņš. Partijas valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināts Gints Knoks, savukārt valdē darbosies Natālija Baškirova un Zanda Slava. Sapulces delegāti stāvēja kājās, jo klubā nebija tik daudz sēdvietu, lielai daļai rokās bija alus glāze. Tika nobalsots arī par partijas statūtiem un programmu.  

Šobrīd jau sākusies ballīte, daļa dibinātāju izklīst. Ceturtdienas vakarā Nabaklab reģistrējās partijas dibināšanai nepieciešamais biedru skaits -  200 cilvēku, bet G.Knoks nevarēja pateikt kopējo skaitu, jo reģistrācija vēl turpinās.

Sveikt jaunās partijas veidotājus ieradās arī Sabiedrības citai politikai līderi – Aigars Štokenbergs, Artis Pabriks, Gatis Kokins ar sarkanām neļķēm un baltām gladiolām. Diena ierauga arī Pēteri Viņķeli no Pilsoniskās Savienības, kurš apgalvo, ka ienācis Nabaklab tikai iedzert alu. P.Viņķelis pieļāva, ka liela daļa šo cilvēku neatnāktu uz vēlēšanām, ja viņiem nebūtu šī sava "hepeninga”. Viņš arī domā, ka Pēdējās partijas biedri vēlēšanās balsos par Vienotību, jo galveno viņi būšot izdarījuši – snieguši vēstījumu sabiedrībai.

G.Knoks savukārt pauda, ka “Vienotība visu laiku sēdēja un gaidīja uzvaru vēlēšanās, tagad viņi sāks kustēties”.

R.Gobziņš savulaik jau ir startējis 5.Saeimas vēlēšanās no partijas Latvijas laime, kas neiekļuva Saeimā. Uz jautājumu, kāpēc viņš ir nolēmis mēģināt vēlreiz, R.Gobziņš teica: “Šīs ir pēdējās vēlēšanas.” Tagad viņš esot ieguvis daudz vairāk zināšanu.

Uz partijas dibināšanu ir ieradušies daudz studentu, arī vairāki topošie IT speciālisti. Viens no viņiem ir Pauls Ādmsons, kurš vēlas palīdzēt šai partijai tikt Saeimā. Neviena cita partija viņiem vairs neliekas īpaši pievilcīga, jo “tās ir ilgi pie varas, bet nekas šai valstī nav uzlabojies”.  Studenti arī jūtoties “apdalīti”.

Ansis Bērziņš, kurš protestēja pie Saeimas 13.janvārī, teica, ka ir reģistrējies kā dibinātājs, taču ir mazliet vīlies par redzēto. Problēmas valstī esot pārāk nopietnas, bet notiekošais atstājis nenopietnu iespaidu. Ja cilvēki ieraudzīs to ziņās televīzijā, viņi var arī nenoticēt, pauda A.Bērziņš.

Šodien dibinātā Pēdējā partija plāno startēt arī Saeimas vēlēšanās. Partijas dibināšanai tika izraudzīts nakts klubs Nabaklab, jo vide ietekmējot arī šī notikuma raksturu — partijas dibināšanas kopsapulce atšķiras no citiem kongresiem. Tajā uzsvars tiek likts uz ballīti, nevis oficiālajām runām.

Sociologs, firmas SKDS direktors Arnis Kaktiņš Dienai atzina, ka šai partijai varētu būt labas izredzes iekļūt Saeimā. Tam esot labvēlīgs fons — cilvēku vilšanās un neticība politiķiem. Ja iepriekš vēlēšanās cilvēki raudzījušies pēc mazākā ļaunuma, tad tagad jau to esot grūti sameklēt. «Ja parādās forša iespēja paust protestu, tad tādi cilvēki varētu savākties daudz,» atzina sociologs. Viņš gan pieļāva, ka vēlētāji vairāk būtu gatavi balsot par Pēdējo partiju kā komiķiem, ne tad, ja tā centīsies būt nopietns politiskais spēks, tā kļūstot līdzīga pārējiem.

G.Knoks tikai daļēji piekrīt sociologa viedoklim, uzskatot, ka partijai ir jārosina nopietna diskusija un jāspēj piedāvāt savu redzējumu, taču nevajagot neko tēlot — «ja joki palīdz ieinteresēt par politikas procesu, tad es tur neredzu neko sliktu».

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrijā nomainīs valsts sekretāru

Līdzšinējais Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs kļūs par vēstnieku, bet viņa vietā plānots apstiprināt ministrijas valsts sekretāra vietnieku - politisko direktoru Andžeju Viļumso...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas