Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

FOTO: Simtiem cilvēku pēdējo reizi atvadās no mūziķa Mārtiņa Freimaņa

Ceturtdien pēcpusdienā vairāki simti cilvēki pulcējās Rīgas krematorijā, lai pēdējo reizi atvadītos no pāragri mūžībā aizgājušā mūziķa un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa.

Jau ziņots, ka 27.janvārī ap plkst.1 naktī no šīs pasaules atvadījies mūziķis, aktieris, dzejnieks un komponists Mārtiņš Freimanis.  7.februārī viņam būtu palikuši 34 gadi. Mārtiņa dzīve aprāvās 33 gadu vecumā Latvijas Infektoloģijas centrā, kur viņš tika ievietots 18. janvārī pēc smagas elpvadu ceļu saslimšanas, informēja kompānijas “Mikrofona ieraksti” pārstāvis Guntars Račs.“Mārtiņš bija viens no mūsu labākajiem autoriem,” portālam Diena.lv atzina G. Račs. Viņš arī pastāstīja, ka viņu pašu šī vēsts sasniegusi tikai šorīt, tādēļ pagaidām viņš nevar pastāstīt neko vairāk par atvadu pasākumiem, taču “Mikrofona ieraksti” noteikti tādus organizēs. “Apzināsim, kas viņam vēl no ģimenes palicis – pamāte, pusmāsa. Pārējie visi viņam bija draugi.”

Mūzikas cienītāji 1994.gadā M.Freimani iepazina kā grupas “Tumsa” vokālistu, šogad grupa būtu svinējusi divdesmito pastāvēšanas  gadadienu, kā vēsta informācija grupas mājaslapā, 2011.gadā bijis ieplānots gan jauns albums, pēc kārtas septītais, kā arī vairāki koncerti. Kā pastāstīja Liepājas 1.Rokkafejnīcas pārstāve Maija Kalniņa, sestdien, 29.janvārī klubā "Pablo" bija plānots "Tumsas" jubilejas koncerts - kas notiks tā vietā pēc šī traģiskā notikuma, vēl nav izlemts. Taču pie Liepājas 1.Rokkafejnīcas Slavas alejā, pie ģitāras novietota Mārtiņa Freimaņa lielformāta fotogrāfija, pie kuras visi var novietot svecītes un ziedus M.Freimaņa piemiņai.

Muzikālajai apvienībai kļūstot arvien populārākai, M.Freimanis sāka rakstīt dziesmas un to tekstus arī citiem izpildītājiem, to skaitā Laurim Reinikam, grupai “Putnu balle". L.Reinika pērn izdotais albums "Es skrienu" bija tapis ciešā sadarbībā ar M.Freimani.

2003.gadā M.Freimanis kopā ar Lauri Reiniku un Janu Key izveidoja grupu “F.L.Y”, kas uzvarēja Latvijas Eirovīzijas nacionālajā atlasē . Lai arī Eirovīzijas konkursā apvienība panākumus neguva, 2005.gadā ar viņa sarakstīto dziesmu “The War Is Not Over” duets Valters & Kaža Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā ieguva piekto vietu. 2011.gadā Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālā grupa “Blitze” piedalās ar M.Freimaņa dziesmu “Hop”.

2004.gadā klajā nāca M.Freimaņa dzejas krājums “Zālīte truša dvēselei”.

M.Freimanis darbojās arī kā aktieris – uzmanību viņš guva pēc titullomas Liepājas teātra izrādē “Kaupēn, mans mīļais”, 2005.gadā viņš piedalījās Arvīda Krieva kinofilmā “Man patīk, ka meitene skumst”. Kopš 2007.gada M.Freimanis filmējās TV seriālā “Neprāta cena”, kas vēlāk pārtapa seriālā “UgunsGrēks”. 2011.gada 3.martā kinoteātrī notiks Arvīda Krieva jaunākās filmas "Dancis pa trim" pirmizrāde - tajā vienu no galvenajām lomām atveido M.Freimanis, portālu Diena.lv informēja režisors.

Pēc dažām nedēļām TV3 sāks demonstrēt seriāla “UgunsGrēks” jauno sezonu. Kā portālam Diena.lv pastāstīja televīzijas pārstāve Marta Zandersone, jaunā sezona vēl nav uzfilmēta pilnībā, taču visas uzfilmētās epizodes ar M.Freimaņa piedalīšanos tiks atstātas – par viņa atveidotā Otto turpmāko likteni vēl spriedīs scenārija autori.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas