Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Iedzīvotāji uzskata, ka pēc novadu reformas valsts vairāk zaudējusi

40% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Latvija kopumā pēc reformas ir zaudējusi, nevis ieguvusi. Šādi dati iegūti jaunākajā "DnB NORD Latvijas barometrā". Tikai 5% respondentu norāda, ka vairāk tomēr ir ieguvumu, bet 28% nespēja novērtēt situāciju pēc novadu reformas. 

Skeptiskākie iedzīvotāji minējuši, ka šis process tomēr vairāk vērtējams kā liekas naudas šķērdēšana, ka reforma bijusi nepārdomāta un slikti organizēta. Daudzi arī uzskata, ka vēl nekas nav beidzies un robežas vēl tiks mainītas.

Lai gan jau pirms gada tika ievēlēti jaunie novadu vadītāji, 44% respondentu nav slēpuši, ka jaunizveidoto novadu robežas pārzina drīzāk slikti, bet 26% pat norāda, ka ļoti slikti. Par savām zināšanām šajā jomā pilnībā pārliecināts tikai 1% aptaujāto.

"DnB NORD Latvijas barometrā" iedzīvotājiem tika jautāts, kuras pašvaldību funkcijas pašreiz tiek veiktas labāk un kuras sliktāk, salīdzinot ar laiku pirms novadu reformas. Gandrīz puse jeb 46% nespēja atrast pozitīvas tendences, tomēr norādīja, ka pašreiz labāk tiek risināti kultūras jautājumi un ceļu uzturēšana. Kā problemātiskākās jomas respondenti norāda veselības aprūpes jautājumus, bezdarba mazināšanu un izglītības jautājumu risināšanu.

"Kaut arī administratīvi teritoriālā reforma ir īstenota, kopš tās noslēguma un jaunizveidoto novadu darba uzsākšanas ir pagājis pārāk īss laika periods, tādēļ izvērtēt reformas ietekmi un izdarīt objektīvus secinājumus par pašvaldību darbību jaunajā sistēmā ir pāragri. Objektīvi izvērtēt reformas rezultātus būs iespējams tikai pēc vairākiem novadu pašvaldību darbības gadiem," aptaujas rezultātus komentējusi reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas