Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Ījabs prognozē valdībai īstermiņa stabilitāti

Politologs Ivars Ījabs jaunizveidotajai valdībai prognozē stabilitāti īstermiņā, taču par ilgtermiņa prognozēm runāt izvairās. "Varam cerēt, ka Dombrovska valdībai izdosies nostrādāt visus četrus gadus, taču līdzšinējā pieredze rāda, ka kaut kas tāds nav iespējams," sarunā ar Diena.lv stāsta Ivars Ījabs.Politologs uzskata, ka šobrīd nav daudz tādu cilvēku, kas vēlētos atrasties Valda Dombrovska vietā, ņemot vērā daudzos nepopulāros lēmumus, kas vēl jāizskata.Pārbaudījums valdības stabilitātei būs budžeta pieņemšana. Viņš uzsver, ka ministru nomaiņa tikai vēl vairāk apgrūtina šo procesu.

Politologs norāda, ka "kadru rotācijas nav līdz galam saprotamas". Īpaši lielas neskaidrības radot ministri no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS). "Šobrīd varam tikai zīlēt, ko viņi darīs, jo viņu līdzšinējā darbība neļauj par to spriest," uzskata I.Ījabs.

Tomēr galvenie riski ir meklējami pašreizējās koalīcijas iekšienē, uzskata I.Ījabs. "Galu galā kāds var iet meklēt draugus citur, un vairāk tas attiecas tieši uz Zaļo un zemnieku savienību, bet ne tikai," prognozē politologs.

Pēdējā mēneša laikā pašas Vienotības iekšienē ir bijis daudz vairāk domstarpību, nekā Vienotībai ar ZZS vai Saskaņas centru, norāda I.Ījabs. Tas liek apšaubīt partijas iespējamo saliedētību. "Par to, ka Vienotība var apvienoties tehniski, nav šaubu. Kamēr vien tas partijai pašai ir izdevīgi, tā var izdarīt visu ko." Tomēr tas, vai partijai izdosies kļūt par vienotu, saprātīgu veidojumu, būs atkarīgs no tā, kādu ideoloģiju tā domā pieņemt. Tas ir sarežģīts jautājums, ņemot vērā to, ka daļa partijas ir noskaņota sadarbībai ar Saskaņas centru, savukārt citi ir strikti nacionāli noskaņoti un labprāt sadarbotos ar "Visu Latvijai!"-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".

"Šobrīd neizskatās, ka vēlēšanās apvienoties būtu tik liela. Ja Vienotība to ļoti gribētu, viņi to arī varētu," uzskata I.Ījabs, norādot, ka arī norises partijā ietekmēs valdības turpmāko darbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kurzemē piekauj dzērājšoferi

Dienvidkurzemes novada Gaviezē sestdien piekauts dzērājšoferis, kurš izraisījis avāriju, kopumā policija pret dzērājšoferi sākusi trīs administratīvo pārkāpumu procesus un vienu kriminālprocesu,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas