Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jūlijā pieaugusi SC un Vienotības popularitāte

Jūlijā populārākais politiskais spēks joprojām bija politiskā apvienība Saskaņas centrs (SC), kuras reitings pagājušajā mēnesī pieaudzis par 3,8 procentpunktiem salīdzinājumā ar jūniju.

Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, 28,2% respondentu balsotu par SC, savukārt otro populārāko politisko spēku - Vienotību - atbalstītu 13,7% aptaujāto, bet par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) jūlijā bija gatavi balsot 10,8% vēlētāju, liecina Latvijas Faktu veiktā aptauja.

Arī Vienotības popularitāte iepriekšējā mēnesi nedaudz - par 1,5 procentpunktiem - pieauga. Jūnijā par šo partiju bija gatavi balsot 12,2% aptaujāto. Savukārt ZZS reitings jūlijā samazinājās par 0,3 procentpunktiem.

Arī nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK popularitāte nedaudz samazinājās - no 7,2% jūnijā līdz 6,8% jūlijā. Par Reformu partiju jūlijā bija gatavi balsot 1,7% respondentu, kas ir par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā jūlijā.

Pārējās partijas nesasniedz 5% vēlētāju atbalstu, kas nepieciešams iekļūšanai Saeimā. Partijai Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā atbalstu pauda 0,1% vēlētāju, Vladimira Lindermana dibinātajai partijai Par dzimto valodu - 0,9% iedzīvotāju, bet Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai - 0,7% aptaujāto. Par kādu citu partiju jūlijā bija gatavi balsot 0,2% respondentu.

Jūlijā 25,4% vēlētāju nezināja, kuru partiju atbalstītu Saeimas vēlēšanās, savukārt 11,6% aptaujāto norādīja, ka vēlēšanās nepiedalītos.

Latvijas Faktu aptauja veikta no 12.jūlija līdz 22.jūlijam, un tajā piedalījās 1004 Latvijas pilsoņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas