Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kariņš pagaidām nekomentē, kādas izmaiņas varētu notikt valdībā

Premjers Krišjānis Kariņš (JV) pagaidām nekomentē, vai un kādas izmaiņas varētu notikt viņa vadītajā valdībā.

Politiķis šorīt intervijā TV3 izteicās, ka sarunas ar koalīcijas partneriem turpinās, "tās ir ļoti interesantas, dinamika ir iespējama", taču ar paziņojumiem viņš nākšot klajā tikai tad, kad būšot skaidrība un viņam būšot ko teikt.

Arī jautāts par izglītības ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) nākotni valdībā, Kariņš tieši neatbildēja, atkārtojot, ka sarunas esot dinamiskas un paziņojumi sekos, kad būs ko teikt.

Tikmēr partijas KPV LV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo šorīt Latvijas Radio pieļāva, ka KPV LV jau šodien varētu tikt izstumta no Kariņa vadītās valdības koalīcijas. Možvillo šorīt uzaicināts uz tikšanos ar Kariņu, un politiķis sagaida, ka Kariņš pateiks paldies par KPV LV "ministru labo darbu".

Taujāts, kāpēc vispār iecerētas šīs sarunas, Kariņš klāstīja, ka sarunas esot par to, kā valdībai izdarīt iecerētos darāmos darbos. Pēc Kariņa vārdiem, viņš strādājot uz to, lai valdība ir stabila un rīcībspējīga un orientēta uz mērķu izpildi.

Pēc Kariņa vārdiem, šī Saeima esot izaicinājumu pilna, bet viņš domā, ka pirms divarpus gadiem izveidotā koalīcija joprojām ir strādāt spējīga. Lūgts vērtēt, vai koalīcijai joprojām ir vairākums parlamentā, ņemot vērā, ka pēdējā laikā Saeimā bijuši daži valdības pozīcijai pretēji balsojumi, Kariņš sacīja, ka svarīgajos jautājumos koalīcija ir spējusi nodrošināt vairākumu.

Kā ziņots, līdz ar bijušā ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga politiskās piederības maiņu no KPV LV uz Nacionālo apvienību koalīcijā iestājās zināma nestabilitāte un sākās runas par plašākām pārmaiņām valdībā.

Lai arī koalīcija sarunas par turpmāko darbību it kā bija pārtraukusi, plānojot tās atsākt pēc sestdien gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, tomēr neoficiāla informācija liecina, ka pārmaiņas valdībā var notikt vēl šonedēļ, tostarp izstumjot no koalīcijas KPV LV.

Uz trim līdz šim partijas KPV LV pārraudzībā esošajiem ministru amatiem tiek izskatītas Marijas Golubevas (AP), Gata Eglīša (JKP) un Vitenberga kandidatūras, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Tāpat neoficiālā informācija liecina, ka sašūpojies varētu būt izglītības ministres Šuplinskas krēsls. Kā viena no izglītības un zinātnes ministres amata kandidātēm tiek izskatīta bijusī IZM parlamentārā sekretāre Anita Mužniece (JKP), liecina neoficiālā informācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas