Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Katoļu baznīcas galva Aglonā nosoda homoseksuālismu, norāda uz Saeimas vēlēšanām

Romas katoļu baznīcas galva Jānis Pujats sestdien Aglonā nosodīja valstis, kuras savā likumdošanā pieļāvušas viendzimuma laulības. To varēja secināt pēc J. Pujata sprediķa. Lēsts, ka Aglonā uz Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem pulcējušies 60 tūkstoši cilvēku. Uz dievkalpojumu ieradies arī Valsts prezidents Valdis Zatlers un premjers Valdis Dombrovskis.

Viņš skaidroja, ka visām tautām ir svinīgi kāzu rituāli, kas liecina par cieņu ar kādu normāli ļaudis izturas pret ģimenes dzīvi, ko regulē arī likumdošana. Taču vairākās valstīs situācija esot mainījusies. Viņš minēja, ka šobrīd notiek līdzīgi kā Padomju sistēmā, kad pie varas bija komunisti. Ja kāds pateica, ka sistēma ir slikta, tad ar to izrēķinājās, kā ar politisku ienaidnieku. Pašlaik līdzīgi situācija veidojas dažās Eiropas Savienības valstīs, teica J.Pujats.

 “Zemēs, kur perversija iegūst likuma spēku, sākas diktatoru laiks. Pirmais, ko viņi dara, aizbāž cilvēkiem muti, uzliekot smagus sodus. Kas mūs sagaida? Tas lielā mērā būs atkarīgs no tiem, kas būs ievēlēti Saeimā. Uz ierēdņu slāni nevar paļauties, jo tie strādā par algu – kas maksā, tam arī kalpo. Bet Saeimā ir jābūt izlases personībām, arī pēc morāles kritērijiem,” uzskata katoļu līderis Latvijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas