Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ķīlis publisko studiju programmu izvērtējumu

Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvātajam Latvijas augstskolu studiju programmu izvērtējumam par pamatu izmantoti Augstākās izglītības padomes savāktie un apkopotie kvantitatīvie dati. Tā mērķis ir palīdzēt veidot augstākās izglītības politiku Latvijā, tai skaitā nodrošināt budžeta finansējuma saprātīgāku izlietojumu, teikts izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa medijiem izplatītajā paziņojumā.

"Izvērtējums uzrāda, ka Latvijā ir gandrīz 400 konkurētspējīgu studiju programmu, un tās ir pelnījušas lielāku budžeta finansējumu. Savukārt nekvalitatīvajām studiju programmām turpmāk nav jāsaņem valsts budžeta līdzekļi. Apzinos, ka šādas izmaiņas dažkārt var nebūt patīkamas atsevišķām augstskolām, kas varētu zaudēt ievērojamus budžeta līdzekļus. Šī iemesla dēļ paredzama plaša diskusija par publicēto izvērtējumu, kā arī mēģinājumi to diskreditēt un apšaubīt" - saka R.Ķīlis.

Lai padarītu iespējami caurspīdīgu un ikvienam interesentam pieejamu IZM pārvērtējuma metodoloģiju un datus, kuros balstīts vērtējums, ministrs pieņēmis lēmumu publiskot visus sākotnējos datus par vērtētajām studiju programmām. Vienlaikus Ķīlis uzsver, ka par pašu savākto datu kvalitāti pilnībā atbild Augstākās izglītības padome, kurai vairākkārt tika lūgts datus precizēt. IZM kā izvērtējuma pasūtītāja ir īstenojusi savas tiesības veikt datu sekundāro analīzi. IZM cer, ka datu pilnīga publiskošana ļaus interesentiem veikt padziļinātu augstākās izglītības kvalitātes analīzi arī citos virzienos.

Ar ekspertu vērtējumu iespējams iepazīties šeit, savukārt, kritēriju atšifrējums un metodoloģijas paskaidrojums meklējams šeit.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas