Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KNAB par iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem varētu sākt vismaz 11 administratīvo pārkāpumu procesus

Sestdien 14.Saeimas vēlēšanu dienā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kopumā saņēma gandrīz 80 iedzīvotāju signālus par iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem, aģentūru LETA informēja KNAB.

Izvērtējot saņemtās informācijas saturu, KNAB lems par 11 administratīvo pārkāpumu procesu sākšanu.

KNAB priekšnieks Jēkabs Straume uzsver, ka KNAB, kas ir viens no priekšvēlēšanu aģitācijas uzraugiem, šodien aizvadītās 14.Saeimas vēlēšanas vērtē kā mierīgas. Salīdzinājumā ar iepriekšējām Saeimas vēlēšanām ievērojami palielinājusies iedzīvotāju ziņošanas aktivitāte sociālajos tīklos, vēršot iestādes uzmanību uz iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem.

Šodien KNAB kopumā saņēma informāciju par iespējamiem aģitācijas aizlieguma pārkāpumiem no gandrīz 80 iedzīvotājiem, un visbiežāk iedzīvotāji ziņoja par deputātu kandidātu bezmaksas komunikāciju sociālajos tīklos, kā arī reklāmām pilsētvidē. KNAB vērš uzmanību, ka Priekšvēlēšanu aģitācijas likums vēlēšanu dienā aizliedz par maksu popularizēt ierakstus, taču neierobežo iespējas partijām, deputātu kandidātiem un ar partijām nesaistītām personām sociālajos tīklos un citviet internetā publicēt bezmaksas saturu.

Pēc sākotnējās iepazīšanās ar informāciju, kas šodien saņemta iestādei adresētajos ziņojumos, KNAB 11 gadījumos pirmšķietami saskata administratīvo pārkāpumu pazīmes, un iestāde lems par administratīvo pārkāpumu procesu uzsākšanu. Iespējamie pārkāpumi saistīti ar apmaksātu aģitāciju sociālajos tīklos un aģitāciju pilsētvidē, kā arī apmaksātu, īsziņas formātā izplatītu aicinājumu vēlēt par konkrētu sarakstu. Savukārt pārējos gadījumos KNAB nav guvis apstiprinājumu prettiesiskām darbībām.

Kā ziņots, atbilstoši līdz šim apkopotajai informācijai 14.Saeimas vēlēšanās nobalsojuši ap 59% balsstiesīgo, pavēstīja Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa.

Tas ir par gandrīz 5% vairāk nekā iepriekšējās - 13.Saeimas - vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas