Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Koriģējot partiju finansēšanas plānus, rod papildu miljonu eiro sabiedriskajiem medijiem

Partiju finansēšanas no valsts budžeta kārtību ieviešot pakāpeniski, koalīcijas partijas vienojušās vienu miljonu eiro nākamajā gadā piešķirt sabiedriskajiem medijiem, pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu medijiem pastāstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņa preses sekretārs Sandris Sabajevs aģentūrai LETA skaidroja, ka valdība piektdien, 10.oktobrī, plāno apstiprināt 2020.gada budžeta likumprojektu, savukārt budžeta likumprojekta ar pavadošajiem likumprojektiem iesniegšana Saeimā plānota jaunnedēļ, 14.oktobrī.

Valdību veidojošās partijas ir vienojušās arī par to, kā vislabāk veidot partiju finansēšanas likumu. "Vienojāmies koalīcijā, ka valsts finansēšanu partijām ieviesīsim pakāpeniski, tādējādi rodot naudu sabiedriskajiem medijiem," uzsvēra Kariņš.

Uz jautājumu par to, kādiem sabiedrisko mediju tēriņiem rastais miljons eiro paredzēts, Kariņš pagaidām nesniedza konkrētu atbildi, norādot, ka par to vēl tiks diskutēts.

Levits pauda, ka šāds priekšlikums atspoguļo to, ka sabiedriskie mediji ir ļoti būtisks jautājums. Prezidents atklāja, ka puses vienojušās pēc pāris mēnešiem tikties vēl, lai kopīgi meklētu risinājumu sabiedrisko mediju jautājumā.

LETA jau vēstīja, ka Kariņš koalīcijas partneriem piedāvās jauno partiju finansēšanas modeli ieviest pakāpeniski, pirmajā gadā finansējumu paredzot par miljonu eiro mazāk nekā plānots, šo summu novirzot sabiedrisko mediju atalgojumam.

Par šādu Kariņa priekšlikumu atsevišķi koalīcijas partneri izrādījuši neizpratni. Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) pauda sašutumu par to, kādā veidā premjers pieņem lēmumus un par tiem paziņo. 

Tieslietu ministrs stāstīja, ka premjera priekšlikums tiks pārspriests koalīcijas partneru sanāksmē, tomēr, Bordāna ieskatā, Tieslietu ministrijas sagatavotais likumprojekts būs derīgs neatkarīgi no summas, kāda tiks novirzīta partiju finansēšanai.

precizēta 2.rindkopa

Top komentāri

Māsa Oga
M
Valstī katastrofāli nav naudas, taču partiju finansēšanai un deputātu algu celšanai tā allažiņ atrodas! Tas nevairo uzticību valdībai.Ja iedzīvotājiem samazina neapliekamo minimumu un palielina nodokļus, (Reiznieces "davana"), arī pie siles esošajiem vajadzētu būt pieticīgākiem.
Vajag emitēt akcijas
V
Tad, pēc gadiem, varēs reğistrācijas apliecību mainīt, valsts sia vietā ierakstot sabiedriska viai publiska sia.
Brālēns Olgas brālim
B
Tā valsts nauda jau ir tā pati,no nobagiem ieturētā nauda-gan citiem mērķiem novirzītais sociālā budžeta miljards,gan no nabagu ienākumiem zem iztikas līmeņa iekasētais ienākuma nodoklis,gan 21% nodoklis par maizi un reņģēm,gan nekustamā īpašuma nodoklis par ģimenes vienīgo mājokli un 12% nodoklis par arvien dārgākajām zālēm.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas