Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Krievijas ārlietu ministrs vizītē Latvijā varētu ierasties aprīlī vai maijā

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs vizītē Latvijā varētu ierasties šā gada aprīlī vai maijā, intervijā aģentūrai LETA sacīja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP).

Ministrs sacīja, ka patlaban turpinās darbs pie vizītes saturiskās puses, proti, aptuveni desmit līgumprojektiem, kas atrodas dažādās saskaņošanas stadijās. Riekstiņš ir pārliecināts, ka daļu no tiem izdosies parakstīt, Lavrovam ierodoties Rīgā.

Riekstiņš bija skeptisks par iespēju vizītes laikā parakstīt ilgi skaņoto līgumprojektu par investīciju aizsardzību un veicināšanu, jo ekspertu sarunas nav devušas abām pusēm pieņemamu rezultātu. Problēmas sagādā Krievijas nevēlēšanās attiecināt uz Latvijas investīcijām tos pašus noteikumus, kas tiek attiecināti uz pašu krievu investīcijām.

"Teorētiski mēs varētu piekrist Krievijas piedāvājumam, bet Latvijas investoru veiktajām investīcijām Krievijā nebūtu vienāds aizsardzības līmenis kā krievu pašu veiktajām investīcijām. Pēc būtības šādam līgumam jēgas vai pievienotās vērtības nav. Tad tas ir līgums bez pozitīva pienesumu," skaidroja ministrs, minot, ka arī nevienai citai Eiropas Savienības dalībvalstij pēdējā laikā nav izdevies ar Krieviju noslēgt šādu līgumu.

Savukārt attiecībā uz otru būtiskāko no līgumiem par dubulto nodokļu neaplikšanu Riekstiņš bija pozitīvāk noskaņots. Pagājušā gada beigās Latvija saņēmusi pēdējos Krievijas puses priekšlikumus un akceptējusi tos. Krievija ir informēta, ka mūsu valsts ir gatava līgumu parakstīt. Tagad viss atkarīgs no tā, cik ātri Krievijai izdosies veikt visas nepieciešamās iekšējās procedūras līguma parakstīšanai.

Tāpat pušu starpā atrodas līgumprojekti par sadarbību organizētās noziedzības apkarošanā, sadarbību vides aizsardzības jomā, sadarbību ārkārtas situācijas u.c. "Mēģināsim panākt maksimālo," sacīja Riekstiņš.

LETA jau ziņoja, ka iepriekš notikušajās Latvijas un Krievijas ārlietu ministriju politiskajās konsultācijās panākta vienošanās, ka Krievijas ārlietu ministrs vizītē Latvijā varētu ierasties šā gada pavasarī.

Lavrova vizītes laikā Latvijā varētu tikt parakstīts līgums par sadarbību cīņā pret noziedzību, it īpaši tās organizētajās formās, līgums par sadarbību tūrisma jomā un līgums par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas