Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Krievijas vēstniecība meklē sabiedrotos pie ZZS

Krievijas vēstniecība sākusi meklēt sabiedrotos ne tikai Saskaņas centrā, bet arī otrajā Saeimas opozīcijas partijā - ZZS, ziņo TV3 raidījums Nekā Personīga. Trešdien Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis tikās ar augsta ranga Krievijas vēstnieka padomnieku Andreju Skačkovu. Diplomātiskajā rangā Skačkovs ir nākamais pēc  vēstnieka Aleksandra Vešņakova.

Uz jautājumu, vai saruna bija par referendumu, Skačkovs Nekā Personīga norādīja: "Ziniet, es negribu komentēt."

Vēstnieka padomnieku Saeimas frakcijas ēkā pieņēmis Zaļo un zemnieku savienības vadītājs Augusts Brigmanis. Runājuši par referendumu.

Brigmanis diplomātam stāstījis, ka zaļie zemnieki pret Latvijā dzīvojošajiem krieviem esot noskaņoti samiernieciski. Krievu valodu pašvaldībās pieļaut nevēlētos, tomēr būtu gatavi atbalstīt pareizticīgo Ziemassvētku pasludināšanu par oficiālu brīvdienu.

“Principā lielākais jautājumu loks bija par to, lai politiķi veidotu dialogu ar sabiedrību. Uz to es atbildēju, ka Zaļo un zemnieku savienībai nekad nav bijušas nekādas problēmas veidot dialogu vienalga ar jebkuru auditoriju,” skaidroja Augusts Brigmanis. Uz jautājumu, vai ar Krievijas vēstniecības pārstāvi pārrunājuši Krievijas ārlietu ministrijas paziņojumu, ka referendums bijis nelikumīgs, Brigmanis atbildēja noliedzoši. 

“Nē, netika runāts par tādām lietām,” tā Brigmanis.

Nekā Personīga noskaidroja, ka Brigmanis ir vienīgais politiķis, ar kuru Saeimā pēc referenduma tikušies Krievijas vēstniecības darbinieki. Kontakti ar diplomātiem ir normāla Saeimas prakse, saka parlamenta priekšsēde Solvita Āboltiņa (Vienotība). Tomēr viņa ir nepatīkami pārsteigta, ka tikšanās notikusi gandrīz nākamajā dienā pēc referenduma.

“Mūsu attiecībās ar kaimiņvalsti ir lietas, kas noteiktas likumā un ir lietas, kas diplomātiskajā praksē nav pieņemamas. Starp valstīm, kurām ir draudzīgas, diplomātiskas attiecības, nemēdz to valstu diplomāti izdarīt kādas darbības, vēl jo vairāk, ja mēs runājam par militāro lidmašīnu parādīšanos gaisa telpā. Tās ir vienkāršas lietas, kas diplomātijā netiek uzskatītas par normālām un tiek traktētas kā zināmi signāli,” norādīja Āboltiņa.

Savukārt Brigmanis uzskata, ka sarunai ar Krievijas vēstniecības pārstāvi bijusi jēga.

“Es vienmēr uzskatu par savu pienākumu runāt ar vēstniecības pārstāvjiem un šajā īsajā laikā man ir bijuši salīdzinoši daudz vēstniecības cilvēki,” skaidroja Brigmanis. Vienlaikus viņš atzina, ka pēc referenduma citu vēstniecību diplomāti gan viņu neesot uzmeklējuši. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas