Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kultūras ministrs: nacionālais reģistrs stāstīs pasaulei par Latviju

_UNESCO _programmas Pasaules atmiņa Latvijas nacionālā reģistra izveide ļauj pamatoti cerēt uz Latvijas vēstures plašāku iepazīšanu un apzināšanu pasaulē, šodien Rīgā atklājot reģistru, teica kultūras ministrs Ints Dālderis (TP).

Šodien svinīgajā pasākumā, kas notika Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, triju Baltijas valstu grandiozā vēsturiskā akcija Baltijas ceļš saņēma dokumentārā mantojuma iekļaušanas Starptautiskajā reģistrā sertifikātu, informē ministra preses sekretāre Inese Kreicberga.

Atklāšanas uzrunā ministrs uzsvēra, ka «šāds nacionālais reģistrs mums šobrīd ir nepieciešams kā atgādinājums par kopīgo vēsturisko atmiņu, mūsu vienotības, mūsu apņēmības un mērķtiecības spēju. Tas ir ne tikai avots atmiņai, bet arī pamats mūsu šodienas lepnuma izjūtai, pašapziņai un pašpaļāvībai».

Latvijas nacionālajā reģistrā ir iekļauta dzejnieku Raiņa un Aspazijas savstarpējā sarakste, izsūtījumā Sibīrijā rakstītās vēstules uz bērza tāss, Latvijas Centrālās Padomes 1944.gada memorands, Ķeguma spēkstacijas celtniecība un tās dokumentāro liecību krājums fotogrāfijās un 1989.gadā notikušais Baltijas ceļš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas